La Familia, în scandal cu Oana Pellea: ”Nu trebuia să sesizezi poliția. Crezi că poate fi arestată o idee?” VIDEO

La Familia, în scandal cu Oana Pellea: ”Nu trebuia să sesizezi poliția. Crezi că poate fi arestată o idee?” VIDEO
Scandal dintre La Familia și Oana Pellea

Scandal dintre La Familia și Oana Pellea! Ce se întâmplă în domeniul artistic și pentru ce a sesizat celebra actriță autoritățile? „Nu trebuia să sesizezi poliția. Crezi că poate fi arestată sau cenzurată o idee?”

Scandal La Familia și Oana Pellea

Fanii trupei La Familia nu se așteptau la asemenea acuzații și acțiuni care îi arată drept „hoți” pe celebri cântăreți. Totul a început după ce soliștii au folosit un fragment din filmul Mihai Viteazu regizat de Sergiu Nicolaescu.

Aceștia și-au argumentat alegerea pe baza nostalgiei, fiind o peliculă pe care ambii au urmărit-o emoționați în copilărie. De asemenea, scenele din proiectul artistic sunt și unele care marchează o mare personalitate din istoria României, artiștii menționând întâi de toate interpretarea extraordinară a lui Amza Pellea.

La Familia a scris într-un mesaj pe rețelele de socializare că gestul lor este unul mai degrabă o formă de respect la adresa artiștilor implicați în film și a petei din istorie lăsate în urmă cu care se identifică poporul.

Vedetele au menționat că piesa ar fi avut același efect și fără acel fragment, dar partea scoasă din filmul Mihai Viteazul a fost, însă, o dorință personală de „a aminti contemporanilor noștri imaginea unor personaje reprezentative din istoria lor… chiar și cea cinematografică.”

„Proprietarul filmului este CNC (Centrul Național al Cinematografiei). Ca sa folosiți secvențe (nu am văzut videoclipul vostru), acolo trebuie sa va adresați. Fiind făcut in 1969, cu banii statului, filmul este al statului prin CNC. Dacă mergeați pe calea asta nu aveați nici o problema. Adică legal. Bafta!”, a scris unul din internauți la postarea celor din La Familia.

  • Detalii despre film:

Regizor: Sergiu Nicolaescu
Autor/scenarist: Titus Popovici
Producător: Gheorghe Pîrîu
Mihai Crișan (administratori producători film I)
Dumitru Carabăț (redactor II)
Gheorghe Albescu (administrator producție II)
Distribuitor: România Film/Direcția Difuzării Filmelor
Realizat de: Studioul Cinematografic Bucureși
Distribuție: Amza Pellea
Olga Tudorache
Irina Gărdescu
György Kovács
Nicolae Secăreanu
Aurel Rogalschi
Ioana Bulcă
Maria Clara Sebők
Septimiu Sever
Ilarion Ciobanu
Florin Piersic
Mircea Albulescu
Ion Besoiu
Emmerich Schäffer
Sergiu Nicolaescu

Premieră: 13 februarie 1971

” Un adevăr ce nu poate fi învățat, ci un adevăr ce se relevă în timp ce îl trăiești”

„Am folosit fragmentul din Mihai Viteazul, filmul regizat de Sergiu Nicolaescu, deoarece e unul dintre filmele ce ne-au emoționat în copilărie, acest episod e unul crucial în istoria și identitatea Românească, iar interpretarea lui Amza Pellea a fost genială (întotdeauna cei doi s-au confundat în mintea noastră). Dragă Oana Pellea, e doar o formă de respect pe care am arătat-o, nu trebuia să sesizezi poliția economică, crezi că poate fi arestată sau cenzurată o idee?

Căci ce altceva a făcut Mihai dacă nu să reafirme o idee? O identitate. Un adevăr ce nu poate fi învățat, ci un adevăr ce se relevă în timp ce îl trăiești. Piesa ar fi avut același efect și fără acest fragment, a fost doar o dorință a noastră personală de a aminti contemporanilor noștri imaginea unor personaje reprezentative din istoria lor… chiar și cea cinematografică”
La Familia (Sursa: facebook.com)

„Si nu, nu de bani e vorba, filmul e făcut în RSR de România Film pe bani publici despre un erou național, e gratuit în on line”, a fost mesajul lui Sișu Tudor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI