La ce temperatură trebuie spălate prosoapele, de fapt. Aşa le igienizezi, multe gospodine greşesc

de: Ioana Bucur
10 12. 2023

Sunt elemente nelipsite din casele oamenilor, ce au nevoie de o îngrijire specială. Află, din rândurile de mai jos, la ce temperatură trebuie spălate prosoapele, de fapt. Doar așa le vei igieniza corect.

Cum se igienizează corect

Prosopul este un element nelipsit din băile românilor din toate colțurile țării. Când le cumpărăm, le alegem nu doar în funcție de mărime, ci și în funcție de material și textură.

Cu toate că, la început, sunt moi și pufoase, după câteva spălări, devin aspre la atingere, iar fiecare utilizare a lor pare să fie, mai degrabă, o sesiune de exfoliere a pileii de pe corp.

La ce trebuie să fim atenți

Acest lucru se întâmplă, în primul rând, pentru că nu știm cum să le îngrijim corespunzător. Pentru că vin în contact direct cu pielea și cu zone sensibile de pe corp, dar sunt ținute în baie, unde umezeala este mare, au nevoie să fie igienizate constant, în anumite condiții – dintre ele, cea mai importantă este temperatura la care sunt spălate.

În țesătura lor se acumulează fragmente de celule moarte desprinse de pe piele în momentul ștergerii. Ele și umiditatea mare sunt condiții perfecte pentru apariția și dezvoltarea bacteriilor.

Te-ar putea interesa și: Nu mai atârna prosoape pe marginea dulapurilor din bucătărie. Locurile potrivite în care să le așezi

Foto: Pexels

La ce temperatură trebuie spălate prosoapele

La ce temperatură trebuie spălate prosoapele? Potrivit specialiștilor, dacă nu este ales programul de spălare potrivit, bacteriile nu vor fi distruse. Așadar, apa trebuie să fie cât mai fierbinte, să aibă o temperatură cât mai apropiată de 90 de grade Celsius, dar asta ar distruge țesătura.

Au fost efectuate mai multe experimente pentru a se descoperi valoarea ideală, la care să fie neutralizate organismele microscopice, dar care să nu deterioreze nici materialul. S-a ajuns la concluzia că cel mai bine este să spălăm prosoapele la o temperatură de 60 de grade Celsius.

Te-ar putea interesa și: De ce să pui un prosop uscat în mașina de rufe. Vei economisi și timp, și bani