La ce temperatură se spală prosoapele, de fapt. Multe românce procedează greşit

de: Cătălina Burghelea
17 08. 2022

După o zi grea de muncă, una dintre senzațiile plăcute este aceea de relaxare atunci când ieșim din duș. Prosoapele catifelate și parfumate contribuie la starea noastră de bine, alungând greutățile și stresul acumulate la serviciu. Deși nu pare un lucru greu de făcut, spălarea lor necesită multă atenție. Puțină lume știe la ce temperatură se curăță prosoapele de baie, astfel încât acestea să fie igienizate și să miroase frumos.

Greșeala pe care o faci atunci când speli prosoapele de baie

Dacă vrei să te simți cât mai bine după fiecare baie, nu trece cu vederea importanța spălării prosoapelor. Pentru ca ele să fie cât mai curate, parfumate și catifelate, mașina de spălat trebuie setată la o anumită temperatură. Mulți nu țin cont de această condiție specială.

Temperatura corectă pentru o igienizare completă

Specialiștii susțin că prosoapele de baie trebuie spălate separat imediat după ce le-ai cumpărat și sortate în funcție de culoare, pentru a nu le strica. Totodată, un aspect esențial este temperatura. Prosoapele sunt curățate complet la 60 de grade Celsius. La această valoare termică, bacteriile și virușii dispar. Mai trebuie să știi că, dacă nu folosești prosoape de bumbac, ci de velur, ele se spală la 40 de grade Celsius. Este secretul unei texturi moi.

Trucuri esențiale de știut. De ce este bine să le lași la înmuiat 24 de ore

La scurt timp după ce ai spălat bine prosoapele, un alt truc este acela de a le stoarce în uscător. Astfel, vor deveni mai pufoase. Reține că prosoapele ar trebui lăsate la înmuiat 24 de ore în apă rece. În felul acesta fibrele de bumbac se vor deschide și țesătura va avea o capacitate mai mare de absorbție, înlăturând murdăria sau vopseaua în exces (dacă există). Sau poți încerca metoda cu muștar pentru prosoape imaculate. Este un truc japonez mai puțin cunoscut de gospodinele din România, dar care dă rezultate formidabile.

Rolul oțetului pus în apă

Ca să igienizezi mai bine prosoapele de baie, poți adăuga puțin oțet în apă, acesta fixând mai bine culoarea și păstrând nuanțele pentru mai mult timp. De asemenea, este important să nu folosești balsam de rufe la spălarea lor. Deși ai crede că acesta ajută fibrele de bumbac să fie mai moi, de fapt, lichidul parfumat lasă o peliculă. Ce înseamnă asta? Este afectată capacitatea de absorbție și uscare a prosoapelor.