La ce temperatură se spală prosoapele, de fapt. Doar aşa le igienizezi. Ce să pui în maşina de spălat pentru a le face pufoase
Când vine vorba de igienă, un element important sunt prosoapele pe care fiecare dintre noi le folosim. Dar, deși majoritatea gospodinelor le spală la mașină, nu țin cont de un anume aspect, anume la ce temperatura se spală prosoapele, de fapt. Conform experților, temperatura contează atunci când le igienizezi, explicând și ce să pui în maşina de spălat pentru a le face pufoase.
Experții spun la ce temperatura se spală prosoapele
Nimic nu se compară cu ieșirea din duș sau din baie într-un prosop pufos și curat. Păstrarea acestor prosoape moi poate fi o altă poveste. Cu toții am trecut prin asta, prosoapele de baie de pluș devin aspre și moi după câteva cicluri prin mașina de spălat.
Puteți prelungi durata de viață a prosoapelor învățând cum să le spălați corect, folosind temperatura și setările corecte de prima dată. Astfel că, în ciuda credinței populare, spălarea prosoapelor cu apă rece este cel mai bun mod de a le păstra curate, moi și pufoase.
Spălarea prosoapelor cu apă rece vă va ajuta, de asemenea, să economisiți până la trei sferturi din energia pe care ați fi folosit-o dacă ați fi ales apa caldă. Spălarea cu apă rece vă poate ajuta să economisiți bani și să prelungiți durata de viață a prosoapelor de baie, hainelor și lenjeriei de pat.
Pe de altă parte, apa caldă poate contribui la contracție, distruge elasticitatea, estompează culorile și slăbește fibrele, explică experții. Atunci când vă decideți să spălați prosoapele, cea mai potrivită setare pentru a depinde de tipul de material.
Deoarece majoritatea prosoapelor sunt fabricate din bumbac, experții sugerează să setați temperatura de spălare la cel puțin 40 de grade pe ciclul Alb/Colori.
Ce să pui în maşina de spălat pentru a le face pufoase
În afară de asta, ar fi cazul să spălați prosoapele separat de restul rufelor și verificați dacă pe etichete nu există instrucțiuni de spălare specifice. Înainte de spălare, separați întotdeauna prosoapele în alb și în culori.
Spălarea lor împreună va duce la o decolorare subtilă în timp. Deși puteți scăpa de unele decolorări de pe prosoapele albe cu înălbitor, folosiți-l selectiv, doar la câteva spălări.
Înălbitorul este excelent pentru îndepărtarea petelor de pe prosoapele albe, dar utilizarea frecventă va descompune fibrele și va scurta durata de viață a acestora, chiar dacă va elimina și mirosul urât de pe prosoape. De asemenea, spălați întotdeauna prosoapele noi înainte de a le folosi pentru prima dată.
De îndată ce aduceți acasă prosoape noi, aruncați-le la spălat pentru a elimina orice substanțe chimice pe care producătorii le-ar fi putut folosi pentru a le face să pară pufoase și moi în magazin. Acest pas suplimentar poate ajuta, de asemenea, la reducerea scamei și a oricăror mirosuri de mucegai.
Metode simple pentru a avea prosoapele moi și pufoase
În timp ce balsamul de rufe poate părea tentant pentru înmuierea prosoapelor, substanțele chimice pot afecta absorbția prosoapelor și pot lăsa în urmă un strat care respinge în loc să absoarbă apa.
Dar, pentru a avea prosoape moi și pufoase, există câteva metode simple, dar eficiente, care vă vor ajuta să le aveți așa în permanență, și include un ingredient care îţi face prosoapele ca noi. Astfel că, tot ce ai nevoie este o cană de oțet alb și o cană de bicarbonat de sodiu.
Vei folosi aceste două ingrediente separat, deoarece folosirea lor împreună nu va face decât să anuleze eficiența fiecăruia, în timpul a două spălări pe aceeași încărcătură de prosoape.
Concluzie
Folosim aproape zilnic prosoapele, astfel că o ingienizare bună este necesară, la fel și calitatea lor, după spălare.
Acum știi la ce temperatura se spală prosoapele, precum și ce anume să pui în maşina de spălat pentru a le face pufoase.
Tot ce ai de făcut acum este să ții cont de aceste sfaturi, și la final vei avea ceea ce îți dorești, prosoape curate și pufoase.