La ce temperatura se coc vinetele la cuptor pentru zacuscă. Secretul bucătarilor pentru un preparat gustos

de: Manolică Anca
22 08. 2023

Fie că le faci salată, fie că le folosești pentru a prepara zacusca, fie că le pui la congelator pentru a le consuma mai încolo, vinetele trebuie întotdeauna coapte înainte. Așadar, este important să știi la ce temperatură se coc acestea în cazul în care le faci la cuptor. Descoperă sfaturile celor mai pricepuți bucătari.

La ce temperatura se coc vinetele la cuptor

Vinetele se numără printre legumele preferate ale românilor, însă pentru a fi consumate ele trebuie mai întâi coapte. Primul pas important, însă, înainte de a te apuca să le coci, este alesul lor. Trebuie să te asiguri că le cumperi pe cele mai bune, fapt pentru care este important să ții cont de câteva detalii.

Așadar, alege vinete nu foarte mari, dar destul de grele, frumoase, ferme, cu coajă neagră și lucioasă și cu o codiță fermă. Acum că ai aflat ce vinete sunt bune de copt, hai să vedem și cum se coc corect vinetele.

Vinete coapte

Sfaturile celor mai buni bucătari

Vinetele sunt unele dintre cele mai apreciate legume, putând fi gătite în diverse forme. Rețetele sunt multe, dar înainte de toate ele trebuie coapte, astfel că este necesar să știi cum și la ce temperatură se pun dacă alegi să le faci la cuptor. Iată câteva sfaturi ale chefilor:

  • Spală bine vinetele și apoi usucă-le cu un prosop.
  • Înțeapă-le în câteva locuri cu o scobitoare.
  • Pune-le în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, în așa fel încât interiorul ferm și spongios al vinetelor să se transforme într-o textură cremoasă, catifelată, ce își păstrează savoarea și proprietățile benefice.
  • Vinetele pot așeza direct pe grill-ul din cuptor sau într-o tavă cu hârtie de copt, care trebuie pusă în poziția cea mai de sus a cuptorului.
  • În cazul unui cuptor electric, ele se lasă circa 40 de minute.
  • După ce sunt gata, se scot pe un grill și se lasă la răcit. În acest fel ele se vor decoji mult mai ușor și vei evita ca ele să se îmbibe în sucul propriu.
  • Pentru a le decoji mai ușor, te poți ajuta de un cuțit sau o lingură.

Spor în bucătărie și poftă bună!

Citește și: Nu mai pune ulei în salata de vinete. Ingredientul de aur pe care îl folosesc cei mai buni bucătari. Iese mult mai gustoasă așa