La ce ore este cel mai periculos să ieşi cu maşina pe stradă, în România. O statistică alarmează poliţiştii de la Rutieră
Șofatul este o parte esențială a vieții noastre de zi cu zi, dar odată cu el vine și riscul inerent al accidentelor de mașină. Deși accidentele pot avea loc oricând, anumite zile și condiții prezintă un risc mai mare decât altele, iar statistica alarmantă vine să confirme asta. Așa că, te invităm să aflii la ce ore este cel mai periculos să ieşi cu maşina pe stradă, în România.
Află la ce ore este cel mai periculos să ieşi cu maşina pe stradă, în România
Cea mai periculoasă zi din an pentru a conduce variază în funcție de diverși factori, cum ar fi sărbătorile, condițiile meteorologice și traficul crescut. Potrivit statisticilor, sărbătorile tind să aibă rate mai mari de accidente. Indiferent de modul în care vă deplasați pe străzile din România, unele momente ale zilei se pot dovedi, în mod natural, mai periculoase decât altele.
Vă confruntați cu un pericol mai mare atunci când ieșiți după lăsarea întunericului sau orele de vârf reprezintă cea mai mare amenințare? V-ați întrebat vreodată dacă ar trebui să amânați un comision sau o ieșire puțin mai mult timp pentru a vă menține mai în siguranță pe șosea? Aruncați o privire la cele mai periculoase ore ale zilei, conform celor mai recente statistici, pentru mașini, motociclete, pietoni și nu numai.
Datele recente spun că, indiferent de ziua din an, cele mai periculoase ore sunt între ora 17:00 și ora 18:00, după-masa, și având în vedere faptul că la aceste ore este cel mai intens trafic, mai ales în Capitală, tindem să dăm crezare acestor statistici, deloc liniștitoare.
Noi statistici ne spun ora la care au loc cele mai multe accidente
Dacă ar fi să luăm ca exemplu Bucureștiul, despre care se știe că este printre primele cele mai aglomerate orașe europene, statistica alarmantă ne precziează că în ziua de vineri, la nivelul anului 2021 se înregistrau cele mai multe accidente pe zi, iar sâmbăta, respectiv, duminica, erau înregistrate cele mai puține.
Spre exemmplu, În Austria, s-au înregistrat 42,8 victime rănite în trafic la 10.000 de locuitori. Acest număr este aproape dublu față de media europeană de 21,8 victime la 10.000 de locuitori. Germania se află pe locul al doilea. Pe locul trei se află Portugalia.
„S-ar putea să nu fie ceea ce vreți să vă gândiți atunci când plecați în vacanță. Dar aceste cifre arată că, înainte de o astfel de călătorie, este înțelept să vă uitați bine dacă mai aveți cea mai bună asigurare auto, cu acoperirea potrivită”, spune expertul Independer Menno Dijcks.
Care sunt cele mai sigure țări europene
Danemarca este de departe cea mai sigură țară, având în vedere că aici au existat doar 5 victime în trafic la 10.000 de locuitori. Alte țări ‘sigure’ sunt Cipru, Polonia, Finlanda, Norvegia și Franța. Toate aceste țări raportează mai puțin de 10 victime la 10.000 de locuitori. Atât Regatul Unit (17,2), cât și Irlanda (14,9) au mai puține victime ale accidentelor rutiere decât media europeană de 21,8 victime la 10.000 de locuitori.
În ceea ce privește capitala Germaniei, Berlinul este capitala cu cele mai multe victime din trafic. Aici au fost raportate 41,9 victime la 10.000 de locuitori. Accidente rutiere grave au loc frecvent și la Roma (31,4 victime la 10.000 de locuitori), Bruxelles (30,4) și Lisabona (28,9).
Cea mai sigură capitală ar fi Copenhaga. În capitala daneză, au fost raportate doar 4,2 accidente rutiere cu răniți. De asemenea, în Varșovia, cu 4,6 victime la 10.000 de locuitori, Helsinki cu 6,4 și Oslo cu 6,6, traficul este relativ sigur.