La ce folosește trucul cu ața în grădină, de fapt. Gospodarii de la țară așa fac

de: Andrei Simion
06 09. 2024

Grădinarii experimentați adaugă întotdeauna un fir subțire de ață în grădina lor. Puțini știu motivul pentru care fac acest lucru, așa că vă vom explica și noi în continuare. În mediul online, postarea unui grădinar cu experiență, Ion Cazacu, a devenit virală. El a împărtășit un truc esențial care implică o bucată de ață pe care o păstrează întotdeauna în grădină.

Care este rolul aței ținută în grădină

De-a lungul timpului, grădinarii au acumulat o serie de trucuri și secrete moștenite din vechime care le fac munca mai ușoară și îi ajută să evite problemele care pot apărea.

Grădinarul a explicat că întotdeauna are în grădină o ață rezistentă la degradare, precum și o funie plasată deasupra. Ața este folosită în loc de scândură și se poziționează între stratul de plante și cărare, iar funia deasupra ajută la improvizarea unei sere rapide în cazul în care apar înghețuri sau zăpadă.

„Există o ață tare ce nu putrezește, și o funie deasupra…Prima e în loc de scândură, la frontiera între strat și cărare, a doua deasupra, este pentru a improviza în cinci minute o seră deasupra stratului când dau înghețurile, sau să tragi peste funii furtunul deasupra straturilor, fără riscul de a frânge planta, indicator mijlocul stratului de un metru”, a povestit acesta, în social media.

La ce folosește trucul cu ața în grădină

Ce rol mai are ața din grădină

Ion Cazacu a dezvăluit că ațele suspendate în grădină oferă multiple avantaje. El a explicat că, astfel, scândurile care se degradează cu timpul sunt înlocuite, iar limacșii și alți dăunători nu mai amenință culturile.

„Cărarea pe care călcăm devine saltea prin care ușor se descompun rădăcinile de la sideratele cosite (…) Așa e dragii mei, o ață ne ține viața”, a mai notat grădinarul pe rețelele de socializare.