La ce folosește bucata de material din caserolele de carne din Lidl și Kaufland. Detaliul de care nu aveai habar

de: Sabina Anastasia
25 04. 2023

Te-ai întrebat vreodată la ce folosește bucata de material din caserolele de carne expuse la rafturile magazinelor Lidl, Kaufland și altele? Playtech Știri îți explică tot ce trebuie să știi despre aceasta. De ce o pun producătorii în ambalaje, de fapt.

Din ce este realizat materialul din caserolele de carne

Dacă ești iubitor de carne – indiferent de tipul său, poate fi vorba despre carne de porc, vită, pasăre etc. -, fără îndoială ai observat că în frigiderele sau congelatoarele din supermarketurile Lidl, Kaufland și altele se află caserole cu bucăți de materiale în ele. De obicei, materialul este așezat la fundul caserolei, sub carne.

Piesa cu pricina poate fi regăsită în caserolele cu carne atât în culoare albă, cât și în culoare neagră. Nu este prezentă doar la produsele de carne, ci și în ambalajele legumelor sau fructelor. De obicei, este o țesătură lejeră din celuloză, silica gel acoperit de plastic perforat sau alte materiale, folosite pentru o varietate de scopuri.

Materialul din caserolele de carne servește diverse scopuri, dintre care amintim acumularea lichidului excesiv și protecția antibacteriană. În general, este un instrument care ajută, în mod indirect, și la sporirea aromei preparatului din ambalaj.

Playtech Știri îți explică în rândurile de mai jos la ce se folosește bucata de material alb sau negru din ambalajele cărnurilor de la Lidl, Kaufland și alte astfel de lanțuri de magazine. Dacă nu ai fost niciodată curios să afli, s-ar putea să rămâi impresionat de utilizările sale. Iată despre ce este vorba!

La ce folosește bucata de material din caserolele de carne

Materialul amplasat în caserolele de carne are ca scop acumularea lichidului și a umidității excesive. Asta nu înseamnă că produsul își pierde din frăgezime, dimpotrivă. Este menținut proaspăt pentru o perioadă mai lungă de timp, prezentând în același timp un aspect plăcut.

Materialul alb sau negru din caserolele din supermarketuri mai joacă și rol de protecție antibacteriană. Dacă nu ar exista acest tip de țesătură în ambalaje, s-ar crea un mediu propice pentru dezvoltarea a diverse bacterii ce alterează carnea și pot conduce, în cele din urmă, la afecțiuni de sănătate în cazul consumatorilor.

Știai că poți folosi materialul din caserole, după ce deschizi ambalajul, pentru a spori infuzarea de arome? Poți folosi țesătura pentru a infuza arome în carnea din ambalaj. De exemplu, dacă vrei să pui usturoi în preparat, pune-l în caserolă, înainte de a găti carnea, și înfășoară materialul în jurul produsului. Aromele se vor infuza perfect în carne!