La ce distanță trebuie să plantezi roșiile în grădină. Greșeala care îți strică recolta de primăvară

de: Bișinicu Andreea
29 04. 2023

Când vine vorba de plantat roșiile din grădină, multe persoane se întreabă care sunt trucurile geniale la care trebuie să apeleze pentru a se bucura de răsaduri mari și frumoase de tomate. În ce perioadă și la ce distanță ar trebui plantate tomatele unele de altele.

Cum plantezi corect roșiile în grădină

Experții în grădinărit îți oferă câteva sfaturi esențiale pe care trebuie să le respecți, dacă vrei să plantezi răsaduri de roșii la tine în grădină.

Pentru început, trebuie să ții cont de faptul că tomatele trebuie plantate pe timp de vară, când temperaturile sunt mai ridicate.

Deși mulți oameni încearcă să planteze roșiile cât mai devreme posibil, adevărul este că această metodă nu va face ca ele să iasă mai devreme și, de asemenea, va expune plante la posibilă putrezire.

Procesul de a obține răsadurile de roșii durează între 55 și 60 de zile, iar distanța la care se plantează tomatele este și ea extrem de importantă.

Specialiștii îți recomandă să și pregătești solul, iar valoarea pH-ului pământului în care se vor dezvolta plantele trebuie să fie situată între 5,5 si 6,8.

La ce distanță se pot planta tomatele

De asemenea, ține cont de faptul că o cultură de roșii nu se planteaza în același loc unde ai crescut aceleași roșii, cu un an în urmă. Distanța de plantare a roșiilor este de 30-40 de centimetri între răsaduri și de 70-80 de centimetri între rânduri.

Important de reținut este că în primele 10 zile de la plantare va trebui să uzi fiecare plantă în parte de două ori, în cazul în care nu plouă.  Plantarea răsadurilor de roșii se face manual, iar plantele se pun în sol până la prima frunză.

În ceea ce privește temperatura optimă pentru rasadurile de tomate, valorile termice trebuie să depășească 20 de grade Celsius, dar să nu fie mai ridicate de 26 de grade Celsius. Tomatele nu se dezvoltă armonios în perioadele caniculare.

Totodată, nu uita că roșiile au nevoie de foarte multă lumină, pentru a se dezvolta corespunzător. În cazul în care temperaturile cresc excesiv, sfatul specialiștilor în grădinărit este să găsești soluții ca să ții culturile la umbră.

Citește și Zilele ideale în care trebuie să plantezi roșiile în grădina ta. Așa vei avea o recoltă mai mare