La câte grade trebuie setat aerul condiționat pe timp de caniculă. Greșeala pe care o fac milioane de români
În aceste zile trecem printr-o perioadă caniculară, iar în aceste condiții aparatele de aer condiționat funcționează la maxim. Cu toate astea, este important să știm la câte grade trebuie setat aerul condiționat pe timp de caniculă. Deși nu ar fi o problemă, experții spun că este greșeala pe care o fac milioane de români.
Meteorologii anunță urgie în România, iar aerul condiționat nu face față
Din păcate, peste tot în Europa valorile termice au bătut recordul în aceste zile, iar în ceea ce privește România, meteorologii anunță că, din păcate, canicula pune din nou stăpânire pe aproape toată țara, inclusiv în prima parte a lunii iulie.
În aceste condiții, aparatele de aer condiționat sunt singurl lucru care ne mai ferește de temepraturile record, dar se pare că nici ele nu mai fac față, și este pe cale ca vremea să devină și mai fierbinte.
Pe măsură ce temperaturile cresc în această săptămână, asta înseamnă că aparatele de aer condiționat vor fi exploatate la maximum. Aceasta va însemna, de asemenea, facturi electrice în creștere, împreună cu facturi potențiale de reparații costisitoare ale aerului condiționat.
Experții explică la câte grade trebuie setat aerul condiționat pe timp de caniculă
Experții spun că există câteva lucruri pe care le poți face pentru a minimiza disconfortul financiar și pentru a ajuta aparatul de aer condiționat să mențină casa rece. Și ai putea chiar să ajuți companiile de electricitate să se asigure că există suficientă energie electrică pentru toată lumea.
Conform experților, mai ales când avem parte de caniculă, vara aparatele de aer condiționat ar trebui setate la 25 de grade. Pentru unele persoane, în special cele cu probleme de sănătate, această valoare poate însemna prea cald sau chiar prea rece.
În general, cel mai bun sfat este să găsești o temperatură care să fie confortabilă pentru toți cei din casă. Cu toate acestea, în timpul unei serii neobișnuite de zile deosebit de călduroase, cum ar fi săptămâna aceasta, experții sugerează să iei în considerare ridicarea termostatului cu câteva grade pentru a ajuta la reducerea sarcinii aparatelor de aer condiţionat cu freon, și a stresului anticipat pe rețeaua electrică.
Care este greșeala pe care o fac milioane de români
Pe măsură ce temperaturile cresc în toată țara în timpul acestui val de căldură intensă, experții ne sfătuiesc să setăm aparatele de aer condiționat la anumite niveluri pentru confort optim și eficiență energetică. Desigur, nivelurile de confort pot varia.
Pe lângă reglarea termostatului, experții recomandă câteva alte măsuri pentru a rămâne răcoroși:
- Folosiți ventilatoare: Ventilatoarele de tavan sau ventilatoarele portabile pot ajuta la circulația aerului rece, făcând ca spațiul dvs. să se simtă mai răcoros fără a fi nevoie să reduceți termostatul.
- Închideți perdelele și jaluzelele: Țineți lumina soarelui afară prin închiderea perdelelor sau a jaluzelelor în timpul celor mai fierbinți părți ale zilei pentru a reduce căldura care intră în casă.
- Etanșați scurgerile: Asigurați-vă că ferestrele și ușile sunt etanșate corespunzător pentru a preveni ieșirea aerului rece și intrarea aerului cald.
- Termostat programabil: Utilizați un termostat programabil pentru a regla automat temperatura atunci când nu sunteți acasă, stabilind-o mai ridicată atunci când casa este goală și coborând-o atunci când vă întoarceți.
- Întreținere regulată: Mențineți unitatea de aer condiționat bine întreținută prin curățarea sau înlocuirea periodică a filtrelor pentru a vă asigura că funcționează eficient.
În concluzie, indiferent care ar fi temperatura de afară, va trebui să vedem care este temperatura optimă pe care o putem avea în casă, prin setarea aparatelor de aer condiționat.