La cât timp trebuie spălată pilota de pat. Așa o vei menține mai mult timp fără probleme
După o zi obositoare la locul de muncă sau o zi agitată prin parc, la jogging, tot ce vrei este să vii acasă și să te relaxezi în pat, îmbrățișând cearceaful frumos mirositor, perna curată și pilota care să fie de un alb imaculat. Cât de des trebuie să speli pilota de pat.
Cum trebuie să speli pilota de pat
Potrivit specialiștilor, este indicat să speli lenjeria de pat în fiecare săptămână sau, în cel mai rău caz, de două ori pe lună. Când vine vorba de celelalte articole precum pilota sau păturile de învelit, treburile stau altfel.
Cei de la Life Hacker sunt de părere că pilotele ar putea fi spălat o dată la fiecare două luni, dat fiind faptul că aceste cuverturi nu adăpostesc la fel de multe bacterii precum cearceaful de pat, fețele de pernă sau pijamalele în care dormim în fiecare seară.
Gospodinele le recomandă tuturor să pună pilotele la mașina de spălat, nu înainte de a citi instrucțiunile scrise pe etichetă. De regulă, pilotele se spală la mașini cu o capacitate de peste 7kg.
De asemenea, trebuie să folosești o cantitate mai mica de detergent atunci cand speli pilota. Indicat ar fi să torni în sertarul electrocasnicului o treime din cantitatea de detergent pe care o pui, de obicei, la o cuvă plină cu rufe.
Nu uita să cumperi un detergent blând pentru rufe delicate, atunci când speli pilotele. De asemenea, nu este recomandat să pui balsam de rufe, deoarece acesta va încărca țesătura pilotei, împiedicând materialul textil să se usuce corespunzător.
La ce gradație se spală pilota de pat
Un alt sfat prețios ar fi să pui pilota la spălat la un ciclu delicat de spălare și la o temperatura de 30-40 de grade. Gospodinele susțin că foarte multe mașini de spălat moderne au deja încorporat un program special pentru curățarea unor țesături pretențioase, precum pături, pilote și cuverturi.
Când s-a terminat programul, tot ce trebuie să faci este să rulezi pilota încă o dată, la un ciclu de clătire. Pilotele pot reține apă cu detergent, dacă sunt confecționate din materiale mai groase, motiv pentru care este important să nu treci peste această etapă.
La final, poți pune pilota la uscat pe terasă, în curte, pe balcon sau în pod, în cazul în care nu ai la îndemână un uscător electrocasnic.