Kovesi, simbolul vestelor galbene din Franța: Cum l-au criticat francezii pe Dragnea

de: Puiu Alexandru
08 04. 2019

O mare parte din Europa speră să o vadă pe Laura Codruța Kovesi în poziția de procuror-șef european. Guvernul de la București se dă însă peste cap ca acest lucru să nu se întâmple.

Nu este prima oară când ne facem de râs la Bruxelles. Corupția de la București și îndărjirea guvernului PSD-ALDE de a-i pune piedici lui Kovesi are însă consecințe din ce în ce mai triste. În mijlocul Parisului, pe parcursul weekendului, au fost ridicate pancarde pentru susținerea Laurei Codruței Kovesi în poziția de procuror-șef european. Fosta șefă DNA este un simbol anti-corupție și nu ar trebui să vină ca o surpriză campania grupării vestelor galbene din Justiție.

 

Gestul vestelor galbene din Franța a s-a propagat rapid pe Twitter și atrage atenția asupra corupției din Europa și a faptului că soluția ar putea veni prin numirea lui Kovesi. Manifestarea vine în contextul în care autoritățile de la Bruxelles au acuzat în mai multe rânduri guvernul României că încearcă să împiedice numirea acesteia.

”Pentru a lupta împotriva corupției gulerelor albe, Europa va înființa instituția „procurorului european”: așa că nu lăsa pe oricine să fie numit în această funcție! Împotriva corupției, avem nevoie: Laura Codruța Kovesi”, arată o postare pe pagina de Twitter a Vestelor Galbene din Justiție.

După cum se poate vedea în postarea de mai sus, mesajul este însoțit de mai multe imagini. Într-un din poze se vede chipul Laurei Codruța Kovesi în centrul unei inimi mari afișate pe o pancartă cu textul: procuror european împotriva corupției / Avem nevoie de Lura Codruța Kovesi. O altă imagine include un articol ilustrat cu fața lui Liviu Dragnea. Editorialul cu pricina relatează modul în care Guvernul de la București vrea să împiedice numirea lui Kovesi în funcția de procuror general european.