Kovesi, atacată din nou. Elena Udrea susține că se făceau intervenții la Realitatea pentru a se da jurnaliști afară

de: Redacția
20 05. 2019

Laura Codruța Kovesi e din nou atacată de persoanele pe care le-a anchetat și pe care le-a trimis în judecată. De această dată, a fost luată în vizor de Elena Udrea.

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a fost rugată să lămurească unele aspecte din perioada în care jurnaliștii Oana Zamfr și Adrian Ursu lucrau la Realitatea TV. Udrea susține că a rămas cu impresia că aceștia au fost dați afară pentru că ar fi cerut ea acest lucru.

Fostul ministru susține, însă, că nu e adevărat. Și că intervenții de acest fel ar fi fost făcute, în realitate, de Laura Codruța Kovesi.

Ce spune Elena Udrea despre presupusele intervenții ale lui Kovesi la Realitatea

Elena Udrea se află, în prezent, în Costa Rica. Doar că, din când în când, mai intervine telefonic la televiziunile de știri din țară. Ultima dintre acestea a fost la Antena 3, acolo unde fostul ministru a fost întrebat despre jurnaliștii Oana Zamfir și Adrian Ursu.

„Vreau să mă refer la doi jurnaliști din postul dumneavoastră care au rămas cu impresia că au fost dați afară pentru că aș fi cerut eu asta. Nu. Moderator: Ați cerut ca ei să fie dați afară? Așa am înțeles că dânșii au crezut tot timpul. Elena Udrea: Am auzit de la Sebastian Ghiță că Kovesi îi spunea pe cine să dea afară și pe cine să păstreze. Niciodată n-am cerut să fie dat un jurnalist afară. Niciodată nu mi-aș fi putut permite să spun eu cine să plece și cine să stea”, a spus Elena Udrea.

Elena Udrea e plecată în Costa Rica de mai bine de un an. Ea a depus o cerere de azi politic, însă aceasta i-ar fi fost respinsă. Între timp, pedeapsa definitivă primită de Elena Udrea în țară a fost suspendată.

Decizia vine ca urmare a deciziei CCR legate de completurile de cinci judecători, care nu ar fi fost constituite legal.