Klaus Iohannis, primele declarații oficiale după ce a picat Guvernul Orban. Atac dur la adresa PSD

de: Madalina Moraru
05 02. 2020

Klaus Iohannis a făcut câteva declarații în seara de miercuri, după ce Guvernul Orban a picat, în urma trecerii moțiunii de cenzură inițiată de PSD alături de UDMR. Președintele României a dat un punct de vedere oficial, de la Palatul Cotroceni. Parlamentul a adoptat moțiunea de cenzură propusă de social-democrați cu 261 de voturi „pentru” și 139 de voturi „împotrivă”.

Klaus Iohannis, primele declarații oficiale după ce a picat Guvernul Orban

Șeful statului a făcut primele declarații, după ce Guvernul Orban a picat, odată cu trecerea moțiunii de cenzură

Klaus Iohannis a lansat un atac dur în conferința de presă susținută în seara de miercuri. Președintele României a fost așteptat de la 18:30 pentru un punct de vedere oficial, legat de demiterea Guvernului PNL, la cârma căruia s-a aflat timp de doar 3 luni de zile Ludovic Orban. Șeful statului și-a spus opinia într-un mod sincer despre moțiunea de cenzură pregătită de social-democrați. Proiectul a fost citit inițial la începutul săptămânii și s-a stabilit ca sesiunea de votare să aibă loc în această miercuri.

„O moțiune de cenzură împotriva Guvernului a fost votată și aprobată, Vedem pe de o parte un Guvern liberal care vine cu foarte mult entuziasm, confirmat de sondajele publice. Un guvern care vrea să facă reforme, să vină cu măsuri pentru România și români. Cu proiecte clare pentru a încuraja creșterea economică. Și avem de celalaltă parte o majoritate în majoritate PSD-istă, frustrată și supărată că a pierdut guvernarea.

Dacă urmărim discursul politic vedem că guvernul liberal dorește să repare greșelile făcute în ultimii trei ani. Din cauza PSD, acum guvernul nu va mai putea continua reformele începute. Cu ocazia alegerilor prezidențiale s-a văzut, românii își doresc altceva, nu mai vor PSD. Doar că PSD vrea înapoi la putere, baronii roșii vor înapoi la banul public.”, a susținut șeful statului, după aprobarea moțiunii de cenzură. 

Șeful statului lansează un atac dur la adresa PSD

„Românii se uită la televizor și se întreabă ce va fi. În această chestiune pot să vă spun, dragi români, lucrurile merg mai departe. Guvernarea merge mai departe, lucrurile se vor mișca și mai departe și nu este cazul să credem că vom intra într-o situație fără ieșire. Eu sunt garantul că instituțiile statului vor funcționa pentru români. Voi convoca partidele parlamentare la o sesiune de consultări ce va începe mâine la 12:00. Probabil voi anunța deja persoana desemnată pentru noul Guvern. Am fost și sunt adeptul alegerilor anticipate”, a declarat Klaus Iohannis, în seara de miercuri, pe Digi24