Klaus Iohannis, prima reacție după cea mai neagră zi de la începutul pandemiei: „Este o dramă naţională de proporţii teribile”

Klaus Iohannis, prima reacție după cea mai neagră zi de la începutul pandemiei: „Este o dramă naţională de proporţii teribile”
Klaus Iohannis despre recordul de infectări și decese într-o singură zi

Conform datelor de azi, publicate de CNSU, sunt 42.616 de persoane decedate ca urmare a infectării cu covid. Datele sunt greu de digerat, la fel și numărul total de noi infectări. Acesta se ridică la 1.486.264 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Într-o conferință de presă, susținută în această după-masă, Klaus Iohannis a vorbit despre situația de criză din aceste zile. Numărul infectărilor de astăzi anunță una din cele mai negre zile, fiind vorba de peste 1.805 de români infectați și 574 de decese într-o singură zi.

Zi neagră pentru România

Datele statistice ale zilei de 19 octombrie anunță un record la infectări și decese pentru o singură zi. Sunt declarate 574 de decese și 1.805 de noi pacienți în stare gravă la secțiile ATI.

Valul 4 face ravagii în aceste zile, iar experții spun că răul de-abia de-acum în colo vine. Celebrul medic Octavian Jurma anunța astăzi o cifră sumbră, de peste un milion de români care vor fi infectați, și nu mai puțin de 10.000 de noi decese.

Klaus Iohannis despre recordul de infectări și decese într-o singură zi

Într-o conferință de presă, din această după-masă, Klaus Iohannis a vorbit despre acest record sumbru, declarând că „Acest coşmar ne arată că valul 4 se dovedeşte mult mai agresiv decât ne aşteptăm.”

„Sunt zeci de mii de romani care stau cu teamă de necunoscut, cu familii, cu oameni dragi care au luat la rândul lor boala. Sunt 574 de inimi de români care au încetat să bată pentru că au pierdut lupta cu virusul. Acum, lasă în urmă lacrimile şi disperarea celor care le plâng moartea.

Oameni care nu vor fi niciodată consolaţi niciodată, oameni care nu şi-au putut lua rămas bun de la cei dragi. 1.805 români se luptă minut de minut pentru fiecare respiraţie. În realitate, sunt milioane de români afectaţi, vieţi schimbate ireversibil de efectele acestei pandemii. Spitalele sunt pline, medicii sunt epuizați.”, declară Klaus Iohannis în conferința de presă de astăzi.

Campania de vaccinare s-a mişcat mult prea lent”

Recordul negativ de astăzi vine ca urmare a campaniei de vaccinare, eșuată, în opinia președintelui Klaus Iohannis. În acest scop, Klaus Iohannis a mai încercat încă odată să-i co nvingă pe cei care nu s-au vaccinat, că aceasta este singura soluție viabilă în acest moment.

În aceeași conferință, Klaus Iohannis a mai anunțat că mâine se vor lua noi măsuri restrictive, mai dure, pentru a se încerca stăvilirea acestui val 4 devastator.

Campania de vaccinare s-a mişcat mult prea lent, cauzele sunt multiple, cee ace mai contează acum este să reuşim să depăşim aceasta cumpănă. Nu s-a făcut ceea ce a trebuit. Am decis să convoc mâine o şedinţă pentru instituirea unor măsuri restrictive clare care să ne ajute să oprim răspândirea virusului.

Este o dramă naţională de proporţii teribile, avem o singură opţiune: să o depăşim. Nimic nu este mai presus de sănătate, de viaţă. Trebuie să facem orice pentru a le proteja. Medicii duc o viaţă epuizantă pentru viaţă, dar nici spitalele performate din alte ţări nu pot face faţă unui număr atât de mare de îmbolnăviri. De aceea am solicitat ajutor altor ţări, le mulţumim. Dragi români, vaccinarea este singura soluţie. Ea funcţionează în statele în care oamenii s-au vaccinat, asta e clar. Conspiraţiile fac extrem de mult rău”, a mai spus Klaus Iohannis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI