Klaus Iohannis, pe bicicletă de Vinerea Verde. Toți românii s-au uitat mirați la casca lui

de: Anca Lupescu
23 04. 2021

Klaus Iohannis se arată din ce în ce mai interesant de subiect ecologie și a uimit vineri dimineața, când a fost surprins mergând pe bicicletă spre Cotroceni.

Klaus Iohannis, pe bicicletă de Vinerea Verde

Pentru că astăzi este Vinerea Verde și vrea să dea un exemplu românilor, președintele s-a urcat pe bicicletă și a început să pedaleze până la Palat.

Echipat cu o geacă de ploaie, cu glugă, cască de protecție neagră cu găurele și masca de protecție pe gură și nas, șeful statului le-a făcut cu mâna fotoreporterilor care l-au surprins în timp ce mergea la serviciu.

Cu toate că astăzi este o zi ploioasă, Klaus Iohannis a vrut să dea un exemplu românilor și i-a îndemnat să își mai lase mașinile acasă, mai ales că bicicleta a devenit un mijloc de transport mai rapid și mai eficient, cel puțin în București.

„Mersul pe bicicletă e foarte sănătos, te miști mult mai ușor în trafic și ajungi aproape la fel de repede la serviciu ca atunci când mergi cu mașina personală”, a spus el.

„O alternativă – aici și autoritățile au de lucru – e transportul în comun. Încercați să lăsați mașina acasă, veniți pe jos, cu bicicleta sau cu transportul public. Astfel vom reduce poluarea în orașele noastre și întreaga mișcare în oraș va fi mai plăcută. Aduce și beneficii pentru sănătatea fiecăruia când ne mișcăm puțin”, a adăugat Iohanns.

Președintele nu s-a speriat nici măcar de ploaie și a declarat că „un pic de ploaie nu a dăunat nimănui”. Șeful statului și-a luat bicicleta și a pornit pedalând spre Palatul Cotroceni în Vinerea Verde, asta la doar o zi după ce a sărbătorit Ziua Pământului la rezervația naturală Parcul Văcărești.

”Am ales astăzi un mod de transport ecologic și sănătos – bicicleta. Mă alătur astfel campaniei #VinereaVerde și vă încurajez pe toți să renunțați la mașina personală atunci când se poate și să folosiți bicicleta, trotineta, mersul pe jos sau transportul în comun. Sunt gesturi mici, dar cu impact pozitiv major asupra sănătății noastre și a Planetei”, este mesajul postat de Klaus Iohannis, după ce s-a prezentat la Cotroceni pe bicicletă.

Klaus Iohannis, pasionat de ecologie în 2021

Iohannis își arată înclinația către domeniul ecologiei în 2021 și a anunțat că va acorda protecția sa și Înaltul Patronaj al Președintelui pentru Parcul Național Văcărești, după vizita de la rezervația națională făcută de Ziua Pământului.

Șeful statului nu este singurul care a renunțat la mașină astăzi. Mai mulți politicieni români au decis să fie eco de Vinerea Verde.

Premierul Florin Cîțu a decis să vină pe jos la birou și a declarat că face foarte des asta. În plus, a spus el, a făcut doar 15 minute și în ciuda vremii mohorâte de afară, nu i-a fost frig.

El a ținut să le ia apărarea mai multor angajați ai Guvernului care și-au folosit mașina pentru a se deplasa la birou de Vinerea Verde.

„Este o zi mai răcoroasă pentru această perioadă, dar sunt sigur că în lunile următoare vor veni pe jos vinerea”, a spus Cîțu.

Și ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu  a ales să se deplaseze spre minister cu metroul, respectând Vinerea Verde.

„Ministrul afacerilor externe Bogdan #Aurescu a ales să se deplaseze astăzi către sediul #MAE cu metroul ?, marcând #VinereaVerde ? și susținerea #MAE pentru campania colegilor noștri.

Vom continua să alegem, în măsura posibilului și în funcție de condițiile pandemice, mijloace de transport alternative ? sau transportul public ? pentru a ne deplasa către birou, în continuarea acțiunilor #MAE pentru promovarea protecției mediului”, se arată pe pagina MAE.