Klaus Iohannis, mesaj inedit pentru medicii care luptă în pandemie. Anunț final despre reîntoarcerea la normal

Klaus Iohannis, mesaj inedit pentru medicii care luptă în pandemie. Anunț final despre reîntoarcerea la normal
Klaus Iohannis vorbește despre revenirea românilor la normal

Societatea pare să revină la normalitate, încet, încet, după Pandemia de Covid-19. Ideile și resursele de care avem nevoie pentru a face față și pentru a reuși vor arăta altfel decât înainte. Cum se vor schimba și cum vor evolua oamenii în urma pandemiei? Nu știm încă răspunsul și, în anumite privințe, nici măcar nu știm întrebările corecte de adresat. Cu toatea astea președintele Klaus Iohannis a dat un mesaj optimist referitor la revenirea la normalitate.

Revenirea la normalitate, un desiderant social

Ca ființe umane, toți împărtășim aceleași dureri, aceleași speranțe, același potențial. Pandemia Covid-19 ne-a amintit cât de interdependenți suntem. Ceea ce se întâmplă cu o persoană poate afecta  multe altele, chiar și în partea cealaltăa planetei.

Prin urmare, depinde de noi toți să încercăm să cultivăm liniștea sufletească și să ne gândim la ce putem face pentru ceilalți. Inclusiv pentru cei pe care nu îi vedem niciodată. Este firesc să simți îngrijorare și teamă într-un moment în care atât de mulți suferă. Dar numai abordând calm lucrurile îi putem ajuta pe ceilalți. Procedând astfel, chiar să ne ajutăm pe noi înșine.

Revenirea la normalitate este un desiderat social deja, iar oficialii vin cu mesaje optimiste care încearcă să ne dea o rază de speranță. Printre ei, cum era de așteptat, și președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de optimism cu referire la revenirea la nromalitate. În opinia sa medicii și toți ceilalți din sistemul medical sunt adevărații eroi ai acestor zile dramatice de Pandemie.

”Fiecare epocă își are propriii săi eroi și cred cu tărie că medicii, asistenții medicali, infirmierii, ambulanțierii, toți cei care au făcut posibilă depășirea acestei grele încercări sunt eroii Europei de astăzi.”, spune Klaus Iohannis în ultima sa intervenție în fața presei.

Klaus Iohannis vorbește despre revenirea românilor la normal

Recent autoritățile anunțau redeschiderea teatrelor, a cinematografelor și a restaurantelor, acolo unde incidența este sub 3 la mie. Bucureștiul se află în acest moment la o incidență sub 3 , deci vom putea merge din nou la film, teatru sau restaurant. În același timp campania de vacccinare ant-covid este un mod de a ajunge la o normalitate, mai spun oficialii.

În cel mai recent dialog cu presa Klaus Iohannis vorbea despre acest moment, al redeschiderii spațiilor de cultură. În același mesaj Klaus Iohannis s-a referit la muzică, spunând că este cel mai potrivit limbaj pentru a transmite un mesaj universal de speranță și încredere, vorbind despre participarea la un concert în zilele următoare.

”Muzica este, fără îndoială, cel mai potrivit limbaj pentru a transmite un mesaj universal de speranță și încredere. Reîntoarcerea la normalitatea care ne lipsește tuturor este tot mai aproape.

Depinde de fiecare dintre noi ca acest obiectiv să devină realitate cât mai curând. Împreună putem pune capăt acestei pandemii și ne putem recâștiga dreptul la o viață fără restricții.”, a mai declarat Pereședintele României, Klaus Iohannis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI