Klaus Iohannis, despre relaxarea restricțiilor din România. Condiția expresă anunțată de președinte

de: Anca Lupescu
21 04. 2021

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații despre relaxarea restricțiilor din România. Șeful statului a declarat ce urmează să se întâmple în această vară.

Klaus Iohannis, despre relaxarea restricțiilor din România

El a vorbit și despre campania de vaccinare, declarându-se mulțumit de evoluția lucrurilor. Klaus Iohannis a declarat că România va ajunge în scurt timp la 100.000 de persoane vaccinate, lucru îmbucurător în ceea ce privește relaxarea măsurilor de restricții.

„Suntem foarte aproape de capacitate pe care ne-am dorit-o de 100.000 de persoane vaccinate pe zi. Sunt foarte mulțumit de cum a decurs campania de vaccinare. Sunt bucuros să văd că foarte multă lume vine la vaccinare. Există o singură cale de ieșire din pandemie și asta este vaccinarea. Avem tot mai multe tipuri de vaccin și chiar dacă există multe dezbateri și discuții, EMA a aprobat toate tipurile de vaccin.

Ele pot fi folosite, sunt verificate, sunt sigure. De aceea mă voi implica în continuare în campania de vaccinare care este un succes. Am reușit să obținem un număr important de doze. Suntem la peste două milioane de persoane vaccinate. Este o reușită certă. Suntem pe locul 4 în Europa la două doze administrate.

Nu e un lucru puțin pentru o țară cu un sistem de sănătate cu probleme. Eu am anunțat încă de anul trecut că ne pregătim și că vom fi pregătiți. Ne vom vaccina și până în vară vom fi în situația să renunțăm la foarte multe dintre restricții”, a spus Iohannis, joi, 21 aprilie.

Klaus Iohannis, apel pentru români să se vaccineze

El a făcut apel la români să continue să se vaccineze, motivând că doar așa se pot relaxa măsurile.

”Nu restrictiile înlătură pandemia, doar vaccinarea ne permite ca la vară să facem concedii, să plecăm unde dorim. Să mergem la concerte, să mergem la teatru. E extrem de important și contez pe toți să participați la această campanie”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a spus că restricțiile în vigoare sunt menite să ajute medicii să îi trateze pe cei care fac forme grave de covid-19.

El a ținut să precizeze că doar respectarea acestor măsuri va duce la încetinirea și răspândirea virusului.

”Suntem în plină pandemie. Să nu avem impresia că dacă a venit primăvara s-a terminat pandemia. Restricțiile impuse nu înlătură pandemia. Aceste restricții doar scad impactul. Încetinesc răspândirea pandemiei. Dăm o șansă medicilor să îi trateze pe cei care fac forme grave”, a mai adăugat președintele României.