Klaus Iohannis cheamă românii la vot: ‘Trebuie să oprim PSD’

Klaus Iohannis cheamă românii la vot: ‘Trebuie să oprim PSD’
Klaus Iohannis a chemat lumea la vot în data de 6 decembrie

Astăzi, la Palatul Cotroceni, Președintele Klaus Iohannis a susținut o nouă conferință de presă. Printre multele lucruri declarate, președintele a reiterat ideea de a merge mai departe cu Alegerile Parlamentare.

Klaus Iohannis nu renunță la alegerile parlamentare

În mai puțiin de o lună vom avea Alegerile Parlamentare, în 6 decembrie, dar situația actuală pune sub semnul întrebării bunul mers al acestora în condițiile crizei epidemiologice. Cu rata de infectare în creștere, specialiștii au spus că ar fi cazul ca alegerile să fie amânate. Cu toate astea, nici astăzi Iohannis nu a renunțat la acest demers. A reiterat încă odată că nu au luat în calcul amânarea alegerilor parlamentare. Ba mai mult de-atât a îndemnat lumea să iasă la vot într-un număr cât mai mare pentru a elibera Parlamentul de dominația PSD.

Alegerile parlamentare nu se amână

Suntem într-o criză accentuată, și cu un număr din ce în ce mai mare de infectări. Dar România mege mai departe cu organizarea alegerilor parlamentare. România a ajuns la 10.000 de cazuri, și la o rată de peste 3 la mia de locuitori. Cu toate astea Iohannis nu renunță la alegeri, aducând și argumentele politice pentru această decizie, în conferința de presă.

Trebuie să se iasă la vot pentru a reuși schimbarea legilor făcute de PSD.
Presedintele Klaus Iohannis a vorbit astăzi și despre noul vaccin anti-covid (ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO)

”Trebuie să se iasă la vot pentru a reuși schimbarea legilor făcute de PSD. Avem nevoie de un guvern puternic construit în jurul PNL. Nu putem să stăm în acest blocaj politic și cu un parlament majoritar PSD. Avem un Parlament dominat de PSD care trage frâna de mână. Acest lucru trebuie schimbat, și asta numai prin votul din 6 decembrie.”, a declarat Iohannis în conferința de presă de astăzi.

În aceeași conferință de presă Președintele a mai anunțat că nu se ia în calcul carantinarea țării în perioada sărbătorilor de iarnă, dar și că s-a discutat astăzi despre campania de vaccinare anti-covid.

”Am avut azi o nouă ședință de evaluare cu accent pe pregătirea  campaniei de vaccinare. La ședință au fost si membrii ai guvernului, premierul si medici specialiști. Veștile legate de apariția unui vaccin sunt destul de bune, dar trebuie să rămânem realiști pentru că mai sunt câteva etape până la vaccinarea propriu-zisă. De vaccin vor beneficia tot personalul din domeniul sănătății, dar și cei predispuși de a face o formă severă a bolii. Lupta cu pandemia este un test al solidarității, dar avem o strategie de vacccinare anti-covid. În același timp am stabilit care vor fi instituțiile care se vor ocupa de stocarea vaccinului, în discuțiile de astăzi.”, a mai declarat Klaus Iohannis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI