Klaus Iohannis, așa cum nu l-ai mai văzut vreodată. Ținuta cu care a gafat grav la Paris

de: Daoud Andra
08 10. 2024

Klaus Iohannis și soția sa au bifat, recent, una dintre ultimele vizite oficiale din acest mandat de președinte. Cei doi au participat la Summitul Francofoniei, de la Paris, iar ținutele lor nu au fost trecute cu vederea. De data aceasta, nu doar prima doamnă a atras atenția, ci și președintele.

Ținuta pentru care Klaus Iohannis a fost criticat

Dacă ținutele purtate de Carmen Iohannis sunt mereu în atenția publicului, Klaus Iohannis are aproximativ același stil vestimentar de când a devenit președinte. În cadrul aparițiilor și vizitelor oficiale, președintele poartă, de cele mai multe ori, costume închise la culoare, pe care le accesorizează cu cravată.

În timpul liber, șeful statului mai face și excepții, fiind văzut în diverse ocazii cu ținute casual sau chiar sport. Cu ocazia vizitei la Paris, Klaus Iohannis a fost surprins alături de soția sa în hotelul în care s-au cazat, iar din imagini se poate observa că președintele avea o ținută atipică.

Șeful statului a purtat un outfit complet negru, cu pantaloni, cămașă și sacou, în timp ce soția sa a ales o fustă scurtă și o bluză deschisă la culoare. Ce a atras atenția a fost croiala pantalonilor lui Klaus Iohannis, care nu era una dreaptă, specifică pantalonilor de costum, ci strânsă pe picior. Președintele are o statură care îi permite să poarte aproape orice piese vestimentare, însă adaptate la situație și la context.

”Dacă cuplul prezidenţial aflat la Paris pentru acest Summit, venea de la aeroport sau venea de la o plimbare romantică prin parc, atunci outfit-urile pe care le purtau erau corecte, erau ok. Pe domnul Iohannis îl avantajează foarte mult înălţimea. El are o prestanţă şi de ce nu, chiar dacă este preşedintele unei ţări, poate să poarte pantaloni mai skinny, un T-shirt şi un sacou care îi poate conferi foarte multă lejeritate”, a explicat Cătălin Botezatu, pentru Fanatik.

Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis

Și soția președintelui se laudă, la peste 60 de ani, cu o siluetă care îi permite să poarte orice. Prima doamnă nu se ferește să apară în rochii mulate și fuste scurte, fiind adesea criticată pentru lungimea lor. La Paris, Carmen Iohannis a apărut la brațul soțului ei cu o fustă deasupra genunchiului și o bluză cu mânecă scurtă.

Pentru evenimentul oficial, a ales însă o rochie care să respecte protocolul. A îmbrăcat o ținută de culoare roșie, de lungime trei sferturi, cu o croială cloș, semnată de designerul Andreea Tincu, cu care colaborează de mai mulți ani. A asortat o pereche de pantofi stiletto negri, iar outfit-ul a fost apreciat în mediul online.