Klaus Iohannis a semnat decretul. Ce se întâmplă cu judecătoarea care a salvat-o pe Lia Olguța Vasilescu

de: Ștefan R. Apostol
13 04. 2020

În timp de criză, politicienii fac ceea ce știu mai bine să facă, ba mai mult de-atât, inclusiv Președintele Iohannis face ceea ce știe mai bine, și anume să semneze decrete, unele importante pentru țară, altele cu efecte dezastruoase pentru unii.

Klaus Iohannis a semnat decretul

Pintr-un comunicat dat publicității, Administrația Prezidențială a anunțat că Președintele Klaus Iohannis a semnat luni un decret ce o vizează direct pe judecătoarea Ioana Șipoteanu. Ea este cea care i-a dat dreptate în 2016 Liei Olguța Vasilescu, în lupta cu instituția DNA condus la acea vreme de Procurorul General, Laura Codruța Kovesi. Judecătoarea Ioana Șipoteanu, la momentul respectiv, a constatat lipsa de legalitate a rechizitoriului întocmit de procurorii DNA împotriva fostului primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 13 aprilie a.c., decretul privind eliberarea din funcția de judecător la Tribunalul București a doamnei Cleopatra-Ioana Șipoteanu”.

Ce se întâmplă cu judecătoarea care a salvat-o pe Lia Olguța Vasilescu

În decizia luată de Președintele Iohannis a existat, ca motiv, pensionarea judecătoarei Ioana Șipoteanu, cea care, din funcția de judecător de la Tribunalul Bucureşti, a constatat în 2016 că DNA a efectuat abuzuri împotriva Lia Olguței Vasilescu, încălcându-i dreptul la apărare, prin gravele nereguli apărute în instrumentarea dosarului. Astfel, instanța a decis decăderea din dosar a unor probe cruciale, precum denunțul, declarațiile martorilor și interceptările ambientale, considerând că au fost obținute de către procurori prin încălcarea legii.

Klaus Iohannis a semnat decretul. Ce se întâmplă cu judecătoarea care a salvat-o pe Lia Olguța Vasilescu

În 2016 Judecatoarea Ioana Șipoteanu de la Tribunalul București confirma că DNA i-a încălcat dreptul la apărare primarului din Craiova, Lia Olguța Vasilescu, instanța eliminând din rechizitoriu denunțul, declarațiile de martori și o interceptare ambientală stabilind că acestea au fost obținute nelegal. La acel moment, reacția fostului primar al Craiovei a venit imediat, spunând că decizia a afectat independența Justiției și că decizia Tribunalului Bucureşti reprezintă o nouă confirmare a modului abuziv în care procurorii DNA fabrica dosare politice pentru a-i elimina pe cei aflaţi pe lista neagră a grupării oculte care astăzi conduce România.