Kefirul este aur pentru sănătate. Ce se întâmplă în corpul tău dacă le consumi cât mai des
Toată lumea știe și consumă celebra băutură Kefir. Kefirul este un aliment tradițional, originar din Europa de Est și Rusia din munții caucazieni. Kefirul a devenit un tonic care a ajuns să fie savurat dincolo de Europa de Est.
Kefirul și proprietățile sale pentru sănătate
Pentru cei care încă nu știu, Kefirul este o versiune puțin mai lichidă a iaurtului. Adesea recomandat pentru nivelurile sale impresionante de probiotice, kefirul se găsește atât ca o băutură fermentată autonomă, cât și ca ingredient principal în multe rețete delicioase.
O băutură fermentată, kefirul este de obicei făcută din lapte de vacă, capră, nucă sau nucă de cocos. Ceea ce face kefirul diferit de verișorul său, iaurtul, este modul în care este fabricat.
Kefirul este fermentat cu boabe de chefir, o combinație de bacterii probiotice și drojdie. Boabele de chefir se hrănesc cu lactoza din lapte, făcându-l mai scăzut în lactoză. Acest proces se regăsește dacă se utilizează lapte de vacă sau de capră.
Kefirul este mai ușor de digerat pentru cei care au intoleranță la lactoză. Când kefirul se face cu lapte de nucă sau lapte de cocos procesul este similar, cu excepția necesită doar un pic de zahăr în loc de lactoză pentru ca fermentația să aibă loc.
Profilul său nutritiv puternic conferă popularitate și utilizări pe scară largă pentru sănătate și bunăstare. Kefirul este bogat în vitamina B12, calciu, magneziu, vitamina K, folat și o gamă diversă de probiotice. Procesul de fermentare îmbunătățește multe dintre beneficiile pentru sănătate ale alimentelor. Acest lucru se întâmplă datorită gamei ridicate și diverse de probiotice și a biodisponibilității crescute.
Ca băutură fermentată, este un exemplu minunat de superaliment probiotic. Beneficiile variază de la suport digestiv la imunitate. Și-a câștigat locul ca hrană probiotică consistentă pe care o puteți include în regimul dumneavoastră de sănătate.
Patru beneficii pentru sănătate
1. Sănătatea intestinală
Dietele antice și tradiționale erau odată alcătuite în primul rând din alimente de casă care creșteau într-un sol sănătos bogat în probiotice. Apoi erau adesea fermentate pentru păstrare, crescând bacteriile bune pe care oamenii le consumau odată în mod natural. Alimentele tipice de astăzi sunt mai prelucrate și rafinate, iar solul nu este la fel de sănătos. Deși poate dura un pic mai mult efort să mănânci o dietă bogată în alimente fermentate, cum ar fi kefirul, merită efortul pentru sănătatea intestinului și bunăstarea generală.
2. Sănătatea oaselor
Cercetările arată că kefirul îmbunătățește masa osoasă. Băutura este o sursă excelentă de calciu, magneziu și vitamina K. Aceste substanțe nutritive specifice sunt o modalitate minunată de a vă asigura că oasele sunt capabile să rămână puternice și sănătoase. Kefirul este o sursă robustă a acestor substanțe nutritive semnificative, făcându-l un aliment minunat de inclus într-o dietă pentru a susține sănătatea oaselor.
3. Imunitate
Mai ales în timpul sezonului rece și gripal, este important să vă mențineți sistemul imunitar puternic dormind mai mult. În același timp trebuie să consumăm suplimentar vitamina C, și consumând alimente bogate în probiotice. Cercetările au arătat că alimentele bogate în probiotice, precum kefirul, ridică funcția imunitară prin susținerea puterii și integrității mucoasei intestinale, menținând bacteriile rele să treacă în sânge și, prin urmare, creând o sănătate mai generală pentru sistemul imunitar. Un sistem imunitar puternic este neprețuit atunci când căutați să vă simțiți cât mai bine. Adăugarea unui aliment ca kefirul este o alegere înțeleaptă pentru un sistem imunitar puternic.
4. Sănătatea pielii
Se spune adesea că sănătatea pielii este o reflectare a sănătății noastre generale. Pielea radiantă provine dintr-un mediu puternic de sănătate internă, inclusiv digestia și microbiomul. Repararea problemelor pielii este adesea influențată de dietă, împreună cu o digestie puternică și echilibrul microbiomului. Terapia probiotică poate avea un impact minunat asupra multor probleme comune ale pielii.
Cum să încorporăm kefirul în dieta noastră
A te simți confortabil cu numeroasele utilizări ale kefirului este o modalitate sigură de a-ți crește pofta de mâncare pentru acest aliment versatil. Sunt câteva modalități simple de a adăuga kefirul în dietele noastre, și astfel putem beneficia de această sursă de probiotice.
După cum puteți vedea, consumul de kefir, este un aliment sănătos puternic. Este un ingredient gustos și un aliment distractiv de explorat și de testat. Kefirul are o gamă puternică de substanțe nutritive, o cultură diversă de probiotice și o aromă acidulată, făcându-l un aliment inteligent și ușor de inclus în dieta noastră.