Kaufland România, surpriză de milioane pentru români. Ce se pregătește în Sectorul 6

Kaufland România, surpriză de milioane pentru români. Ce se pregătește în Sectorul 6
Kaufland România începe anul 2021 cu 375 milioane de euro în investiții

Lanțul de hipermarketuri Kaufland România dovedește încă odată că pandemia nu i-a diminuat profiturile. Deși suntem încă sub auspiciul unei crize economice, Kaufland România se pregătește de construirea de noi magazine, la nivel național. Cel mai recent proiect este un hipermarket, lângă Militari Residence.

Kaufland România începe anul 2021 cu 375 milioane de euro în investiții

Lanțul de hipermarketuri Kaufland România și-a mărit obiectivul de investiții în România în 2021. În 2020  a deschis 20 de noi magazine și a cumpărat un număr important de terenuri. În 2021 Kaufland România a efectuat lucrări de modernizare ca parte a unui efort de investiții de 300 de milioane de euro.

Conform oficialilor, bugetul de investiții al Kaufland România pentru 2021 a fost majorat la 375 milioane de euro , a declarat Valer Hancaș, Director Corporativ. „Nu am fi atins această valoare dacă anul trecut am fi oprit investițiile”, a spus Hancaș.

Anul trecut, Kaufland România a investit în livrări online. Demersul era pentru a sprijini cererea în creștere în perioadele de blocare. Cifra de afaceri a crescut cu 8,75%, la aproximativ 15 milioane de lei, aproximativ 3,1 miliarde de euro.

Cu toatea astea, anul 2021 a plasat pe locul întâi la profituri celălalt lanț de magazine, Lidl. Kaufland România are o rețea națională de 141 de hipermarketuri și peste 15.000 de angajați.

Operațiunile sale logistice sunt gestionate prin două centre din Ploiești și Turda. Compania a avut o evoluție de afaceri reușită în România.

Astfel a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri anuale în fiecare an din 2011. Până în 2019, vânzările au totalizat 11,8 miliarde de lei, dublu față de suma pe care o avea în 2011.

Un nou  hipermarket lângă Militari Residence

Menținându-și trendul de investiții și construcție de noi locații, a achiziționat un teren în apropriere de Mlitari Residence. Conform celor de la Profit.ro, Kaufland a plătit pentru cele 24 de hectare aproximativ 3,6 milioane de euro unui investitor turc.

Terenul se află în cel mai nou cartier bucureștean, Militari Residence. Aici s-au construit 90 de blocuri, au fost vândute 11.000 de apartamente și locuiesc 17.000 de români. Contractul de vânzare cumpărare cu investitorul de orgine turcă va fi perfecționat la finele lunii septembrie 2021. Retailerul va construi aici un hipermarket de 6.000 de metri pătrați. Locația va dispune de o parcare cu aproximativ 11.000 de locuri de parcare.

În afară de locația din Valea Cascadelor, Kaufland România își extinde lanțul de hipermarketuri în sectorul 6 cu încă o locație. Demersul se va concretiza prin achiziția unui alt spațiu. Locația va fi construită în cadrul complexului West Park Militari, prin achiziția unui teren de 1,7 hectare, de la Hornbach.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI