Judeţul din România care va avea primul și cel mai mare nod rutier turbion de la noi. Va deveni un motor al economiei ţării
Un proiect ambițios va avea un impact major asupra unei regiuni a țării, transformând-o într-un nou motor al economiei țării. Află, din rândurile de mai jos, care este județul din România care va avea primul și cel mai mare nod rutier turbion de la noi.
Proiecte impresionante
Investiții de sute de milioane de euro, proiecte impresionante, un rezultat ce va avea un impact evident pentru viața oamenilor din zonă.
După o investiție de o sută de milioane de euro – cea mai mare parte a sumei provenind din fonduri europene – s-a reușit ridicarea, de la zero, a unui aeroport, al doilea cel mai mare din țară, acesta fiind tranzitat anual de peste 3,5 milioane de călători.
De la finalul lunii martie, odată cu primele zboruri în spațiul Schengen, noul terminal T4 al Aeroportului Internațional Iași va deveni operațional.
„Avem o provocare foarte mare, pentru că în mod normal ar fi trebuit să deschidem acest nou terminal, după cum am anunţat public, în luna mai. Acum suntem obligaţi să facem paşi mai rapizi pentru a deschide terminalul T4, pentru a putea avea zboruri Schengen. Până atunci vom depune toate eforturile să facem terminalul operaţional”, a declarat pentru Agerpres, directorul aeroportului Romeo Vatră.
Primul și cel mai mare nod rutier turbion de la noi
După finalizarea lucrărilor la autostrăzile A7 și A7, județul va deveni un adevărat motor al economiei, spun autoritățile locale.
În Iași se construiește acum primul și cel mai mare nod rutier turbion de la noi, pe lotul 3 al autostrăzii A7, Bacău-Pașcani, situat la intersecția A7-Autostrada Moldovei cu A8-Autostrada Unirii.
Impresionantul nod rutier în care se vor intersecta cele două autostrăzi este localizat la sud de Pașcani, mai exact pe raza U.A.T.-urilor Stolniceni-Prăjescu și Pașcani. Conform proiectului, are o lungime de aproape doi kilometri pătrați, se va desfășura pe o suprafață de 22 de hectare și va cuprinde:
- opt bretele, proiectate la viteza de 80 km/h
- 12 pasaje (opt pasaje aferente A7 și patru pasaje aferente A8)
- cinci podețe
„Șanse imense pentru dezvoltarea județului”
Autoritățile locale vorbesc despre „șansele imense” pentru dezvoltarea județului aduse de apariția a doupă noi autostrăzi: A7-Autostrada Moldovei cu A8-Autostrada Unirii.
„Pe lângă conexiunea rutieră cu sudul țării, Autostrada Moldovei și Autostrada Unirii vor aduce șanse imense pentru dezvoltarea județului nostru”, a spus președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.