Judecătorul din dosarul lui Liviu Dragnea, decizie aiuritoare. A făcut anunțul surpriză

de: Năstase Mirabela
25 05. 2021

Judecătorul ce trebuia să soluționeze cerera de strămutare a procesului fostului șef PSD, Liviu Dragnea, a formulat cerere de abținere, pe motiv de imparțialitate.

Judecătorul din dosarul lui Liviu Dragnea, decizie aiuritoare

În prezent, cererea de strămutare s-a amânat pentru data de 14 iunie, după ce judecătorul a realizat, după două termene de judecată că este lipsit de imparțialitate.

Numai după ce o să se judece solicitarea de strămutare, o să se poată trece la judecarea solicitării de eliberare condiționată.

Amintim că Liviu Dragnea a solicitat judecătorilor de la Curtea de Apel București să îi mute unul dintre dosare de la Tribunalul București la o altă instanță. Astfel, fostul președinte PSD a spus că judecătorii Tribunalului București nu pot fi drepți cu el, după ce au criticat modificarea legilor din Justiție.

Liviu Dragnea o să mai părăsească penitenciarul și mâine, pentru recursul la decizia Judecătoriei Sectorului 5 care i-a respins cererea de eliberare condiționată.

Liviu Dragnea a fost condamnat la data de 27 mai 2019, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman. În penitenciarul Rahova unde este încarcerat, Liviu Dragnea a lucrat ca mecanic auto la garajul penitenciarului.

Liviu Dragnea a ispășit doi ani din cei trei ani și jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Despre Liviu Dragnea

Liviu Dragnea s-a născut la data de 28 octombrie 1962 în Grația, județul Teleorman. El este un politician român, și fost președinte al Partidului Social Democrat și fost președinte al Camerei Deputaților.  De menționat este că până să fie încarcerat, Liviu Dragnea era considerat cel mai influent politician din România.

Liviu Dragnea este de profesie inginer. El  a intrat în politică după Revoluție. Prima dată a fost membru al Partidului Democrat, în perioada 1994-2001, după care s-a înscris în Partidul Social Democrat. Printre funcțiile publice pe care le-a deținut se numără și cele de președinte al Consiliului Județean Teleorman, în 2000 – 20012,  ministru al Afacerilor Interne în guvernul Boc I (2009), dar și viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în guvernele conduse de Victor Ponta (2012–2015).

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv cu suspendare în dosarul ”Referendumul”. El nu a putut accede, deci, la funcția de prim-ministru, cu toate că sub conducerea lui, PSD a obținut în decembrie 2016 majoritatea relativă în alegeri, iar alături de ALDE a format apoi trei guverne. Apoi, la data de 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv cu executare la 3 ani și 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman.