Jordan Chiles e “terminată”. A aflat cu stupoare câți bani a câștigat Ana Bărbosu la JO 2024 și ce sumă pierde ea

de: Violeta Badea
23 08. 2024

Jordan Chiles, gimnasta americană care a fost deposedată de medalia de bronz la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, primește o nouă lovitură. Pe lângă pierderea medalei, aceasta a mai avut parte de o dezamăgire. Sportiva tocmai a aflat cât de mulți bani a câștigat Ana Bărbosu după ce a obținut primul loc. Suma pierdută de ea este una considerabilă!

Veste dură pentru Jordan Chiles

Gimnasta americană Jordan Chiles a trăit un adevărat șoc în momentul în care Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis să îi retragă medalia de bronz obținută inițial în finala la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 și să o acorde româncei Ana Bărbosu.

Decizia TAS a nemulțumit-o pe Chiles, care a pierdut astfel nu doar medalia, ci și o sumă importantă de bani care i-ar fi fost acordată de Comitetul Olimpic și Paralimpic al SUA prin programul ”Project Gold”.

În loc să primească 52.500 de dolari pentru performanțele ei la JO 2024, ea va primi doar 37.500 de dolari, sumă acordată pentru medalia de aur obținută la proba pe echipe, notează Prosport.

Pentru sportiva din SUA, vestea a fost cu atât mai greu de acceptat cu cât Ana Bărbosu, câștigătoarea medalei de bronz, a primit 60.000 de euro din partea statului român, la care s-a adăugat și un bolid de lux oferit de Fundația Ion Țiriac, evaluat la cira 50.000 de euro.

Diferența dintre sumele primite de cele două gimnaste este considerabilă, iar acest lucru a contribuit la starea de frustrare și dezamăgire a gimnastei americane.

Decizia Comitetului Olimpic Internațional

În ciuda recomandării din partea Comitetului Olimpic Român ca medalia de bronz să fie împărțită între Jordan Chiles, Ana Bărbosu și Sabrina Maneca-Voinea, Comitetul Olimpic Internațional a refuzat categoric acest lucru.

În final, medalia a fost acordată doar Anei Bărbosu, lăsându-le pe celelalte două gimnaste fără recunoașterea oficială a performanței lor.

Această decizie a stârnit numeroase controverse și a lăsat un gust amar atât în tabăra americană, cât și în cea română. Totuși, Ana Bărbosu a demonstrat un spirit sportiv remarcabil, având un mesaj special de susținere pentru Jordan Chiles și Sabrina Maneca-Voinea.

Citește și S-a rupt lanțul de prietenie între Ana Bărbosu și Sabrina Voinea. Efectul advers al scandalului de la JO 2024: „Am simțit-o distantă față de mine”!

Mesajul emoționant al Anei Bărbosu

La ceremonia de primire a medaliei de bronz, organizată la Casa Olimpică din București, Ana Bărbosu a transmis un mesaj emoționant pentru Jordan Chiles și Sabrina Maneca-Voinea. Ea a subliniat că în ciuda incertitudinilor și emoțiilor copleșitoare care au însoțit această situație, spiritul Olimpic ar trebui să prevaleze.

”Este o situație grea pentru noi, cu atâtea incertitudini și emoții copleșitoare. Sper ca toată lumea să înțeleagă că noi nu am greșit cu nimic la Jocurile Olimpice.

Și că spiritul Olimpic este mai important decât orice neînțelegere între autorități. Vreau să cred că va veni ziua când toate trei vom primi câte o medalie de bronz”, a declarat sportiva.

Citește și A cucerit 4 medalii la Paris, iar acum a răbufnit. Mesaj devastator în conflictul dintre Ana Bărbosu și Jordan Chiles: „A fost istoric”!