Joe Biden trebuie să își pregătească înmormântarea. Președintele SUA are 6 zile la dispoziție

Joe Biden trebuie să își pregătească înmormântarea. Președintele SUA are 6 zile la dispoziție
Una dintre primele urgențe din mandat ale președintelui SUA, Joe Biden: trebuie să-și pregătească înmormântarea

În urmă cu o lună, America a ales Joe Biden pentru a fi al 46-lea președinte al Statelor Unite. Primul lucru pe care îl va face după instalarea la Casa Albă? Își va organiza înmormântarea.

Una dintre prioritățile din mandat: pregătirea înmormântării sale

Bradley Blakeman, asistentul fostului preşedinte George W. Bush, susţine că toate detalii înmormântării prezidențiale trebuie stabilite în primele zile de mandat ale noului șef de stat. Acest lucru trebuie să aibă loc pentru situația în care se va întâmpla ceva cu Biden și e nevoie urgentă de o ceremonie funerară.

„Poate că o să vi se pară şocant, dar în prima săptămână a mutării la Casa Albă, preşedintelui i se cere să îşi planifice întreaga înmormântare, în caz că ceva rău i s-ar întâmpla în timpul mandatului”, a declarat acesta pentru Elle Deco.

Departamentul Militar de la Washingotn se ocupă de organizarea evenimentului la instucțiunile președintelui și familiei sale. Doar șeful de stat are dreptul de a alege dacă va avea parte de o înmormântare simplă sau una oficială, în care sunt trase focuri de armă, ca un ultim salut, cu sunet de tobe pe fundal și cu steagul Americii pe coșgiug.

O tradiție respectată cu sfințenie este ca trupul neînsuflețit al șefului de stat să poată fi vizitat între 24 și 72 de ore, apoi să fie condus cu o mașină ce se va deplasa cu o viteză de 30 de kilometri pe oră spre locul unde-și va dormi somnul de veci, potrivit The Sun.

Președinți care au murit în timpul mandatului

  • William Henry Harrison şi-a pierdut viaţa în anul 1841, la o lună de la investirea sa în funcție. Nicio pregătire nu fusese făcută înainte de tragicul eveniment. Atunci, oficialii au decis să acopere Casa Albă în negru, tradiție care nu s-a păstrat în timp.
  • Lyndon B. Johnson (1973)
  • Zachary Taylor (1850)
  • James A. Garfield (1881)

Un an al recordurilor la vot în SUA

Cele mai multe voturi l-au vizat pe Joe Biden. Democratul a devenit cel mai în vârstă președinte american din istorie, dar și cel mai votat. Peste 71 de milioane de americani l-au ales. Românii îl așteaptă deja de 30 de ani, căci planul său constă, printre altele, într-o America fără vize.

„Am ajuns să cunosc și să apreciez această frumoasă țară. Am fost aici de mai multe ori, i-am cunoscut, cred, pe toți liderii voștri. Chiar am pledat pentru intrarea mai rapidă a României în NATO când eram senator american”, spunea Biden în urmă cu mulți ani.

  • A fost vicepreședinte în timpul mandatelor prezidențiale ale lui Barack Obama.
  • Înainte de a avea această funcție, a fost senator senior al Statelor Unite pentru statul Delaware.
  • A fost senator timp de 36 de ani, din 1973 până în 2009.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI