Joe Biden, ironizat de Rusia după ce și-a anunțat candidatura la președinție. Ce ar trebui să facă liderul SUA pentru a reuși

de: Rosu Ioana
26 04. 2023

Anunțul lui Joe Biden pentru un nou mandat la președinție a atras valuri de revoltă și ironie, în timp ce unii cetățeni l-au susținut și încurajat pentru curajul și dterminarea sa. Campania lui Joe Biden pentru realegere a fost lansată oficial sub forma unui videoclip de trei minute care începe cu „Libertate”. La scurt timp după ce a devenit viral, mai mulți oficiali ruși au început să îl ironizeze și să facă speculații privind viitorul său ca președinte la al doilea mandat.

Joe biden, încrezător în forțele proprii pentru un al doilea mandat la președinție

Joe Biden este cel mai în vârstă președinte american, iar dacă va fi votat, la finalul celui de-al doilea mandat, el va avea vârsta de 86 de ani. Din cauza diferitelor gafe făcute public de-a lungul timpului, multă lume se arată neîncrezătoare în capacitatea politicianului de a conduce SUA pentru încă patru ani.

Cu toate acestea, candidatura sa este,mai degrabă, o luptă împotriva extremismului promovat de fostul peședinte Donald Trump, încercând în acets fel să-l împiedice și pe acesta să câștige un nou mandat, strategie întâlnită în trecut în rândul mai multor țări, inclusiv România.

Astfel, candidature sa a fost anunțată prinintermdiul unui clip de 3 minute în care își anunță misiunea pe care o are la frâiele SUA. De asemenea, Joe Biden își prezintă succesele înregistrate până în prezent și, la final, anunță că intenționează să candideze pentru un al doilea mandat.

„Fiecare generație de americani a înfruntat un moment în care au fost nevoiți să apere democrația, să lupte pentru libertățile individuale, pentru dreptul de a vota și pentru drepturile civile. Acum e rândul nostru.

Libertatea este fundamentală. Nimic nu e mai important, mai sacru (…) de aceea candidez pentru realegere”, a mai afirmat Joe Biden.

Reacția Rusiei după discursul lui Joe Biden

După aflarea veștii, mai mulți ruși au fost intervievați pe stradă cu privire la realegerea lui Joe Biden. Mulți dintre aceștia s-au arătat amuzați de ambiția nerealistă a liderului de la Casa Albă, care nu este capabil să-și autoanalizeze potențialul pentru o nouă candidatură. Mai mult, Dmitri, un cetățean rus din Moscova a declarat că Biden ar trebui să consume niște pastișe magice și poate așa ar reuși ce își propune.

„Cred că un al doilea mandat va fi prea mult pentru el… Poate că are niște pastile magice, atunci poate că va reuși, cine știe?”, a declarat Dmitri pentru Reuters.

O altă persoană, aflată în Piața Roșie, a declarat că nu este de acord cu realegerea lui Biden și că își dorește pace.

„Sunt împotriva lui Biden. Sunt împotriva a ceea ce se întâmplă în lume acum. Sunt pentru pacea pentru toți”, a spus Diana.

După anunțul lui Biden, nici fostul lider rus nu s-a abținut de la comentarii, astfel că Dmitri Medvedev a postat pe contul său de Telegram un mesaj prin care îl face pe Joe Biden „bunic disperat”.

„Biden a luat decizia sa. Un bunic disperat. Dacă aş fi în locul armatei americane, aş crea imediat o valiză falsă cu coduri nucleare false, pentru cazul în care el ar câştiga (alegerile), astfel încât să se evite consecinţe ireparabile”, a transmis vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei.