Joe Biden, decizie finală privind încetarea războiului din Ucraina: „Nu poate exista alt deznodământ”

Joe Biden, decizie finală privind încetarea războiului din Ucraina: „Nu poate exista alt deznodământ”
Joe Biden, președintele american

Președintele american, Joe Biden, vede un singur scenariu pentru încetarea războiului și pare destul de sigur de previziunile sale. Cu toate acestea, liderul SUA este decis să susțină până la capăt Ucraina, trimițând arme care să susțină luptele anti-ruse. În urma unei vizite la o uzină de armament care fabrică rachete pentru Ucraina, acesta a făcut câteva declarații, solicitând finanțare pentru a produce în continuare armele necesare Ucrainei.

Cum se poate apăra Ucraina de atacurile rusești

Joe Biden, aflat la uzina Lockheed Martin din Alabama, acolo unde sunt fabricate sisteme antitanc Javelin, a vorbit despre vitejia poporului ucrainean de a-și apăra țara cu propria viață. Mai mult, liderul american încurajează toate statele să susțină Ucraina penru a ieși învingătoare din acest război. Presedintele Statelor Unite ale Americii s-a arătat afectat de catastrofa umană creată de trupele ruse, motiv pentru care consideră necesară unirea forțelor aliaților pentru a le putea oferi șansa de a fi câștigătorii acestui război sângeros.

„În fiecare zi vedem la știri atrocitățile și crimele de război comise de trupele ruse la ordinul președintelui Putin. Toată lumea din Ucraina își apără țara, nu doar armata, oamenii de pe străzi. Bărbații și femeile luptă pentru libertate. Știm că Statele Unite au un rol important de jucat în mobilizarea aliaților și pentru ca ucrainenii să aibă oportunități, să aibă muniție, să se protejeze pe ei înșiși și pe Ucraina”, a declarat Biden.

Ce armament a trimis SUA pentru a doborî tancurile rusești

Potrivit lui Joe Biden, ucrainenii merită să primească toate armele posibile pentru a înfrânge armata rusă, căci acesta pare să fie, după liderul american, singura cale de încetare a războiului, respectiv prin victoria obținută de Ucraina. Potrivit șefului de la Casa Albă, SUA a trimis câte zece rachete Javelin pentru fiecare tanc rusesc

„Ucrainenii numesc copii Javelin, nu este o glumă. În Ucraina, oamenii care au luat armele merită sprijin. Trimițând arme ucrainenilor, voi, cei care faceți aceste arme (Javelin n.red.), protejați America de al treilea război mondial.

Sincer să fiu, ucrainenii fac să pară armata rusă drept proastă. Acest război trebuie să fie o înfrângere strategică pentru ruși, nu poate exista alt deznodământ, datorită faptului că America îi sprijină pe ucraineni”, a adăugat Biden.

Președintele american a mai menționat în discursul său că, de la începutul invaziei ruse până în prezent, SUA a oferit peste 3 miliarde de dolari pentru a sprijini Ucraina. Acesta a subliniat necesitatea continuării trimiterii de armament Ucrainei, precum și a susținerii permanente a poporului ucrainean.

Acesta a continuat să le explice oamenilor prezenți la uzina Lockheed Martin din Alabama, o mare parte dintre aceștia fiind angajați, că armele pe care le produc se află în mâinile unor eroi, care se apără singuri de ofensiva Rusiei.

„Aceste arme pe care mâinile voastre le-au atins se află în mâinile unor eroi ucraineni și fac diferența. Acesta este un lucru de care puteți și ar trebui să fiți mândri în fiecare zi.
Le permiteți ucrainenilor să se apere singuri și, ca să spunem lucrurilor pe nume, ei umilesc armata rusă în multe ocazii”, a declarat președintele american.