Jandarmeria Ialomiţa caută noi candidaţi pentru examenul de admitere organizat la Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti

de: Ionuț Vieru
07 07. 2021

Jandarmeria Ialomița caută noi candidați pentru a se înscrie la concursul de admitere organizat, anul acesta, la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București.

Jandarmeria caută noi candidați

Locurile disponibile sunt comune pentru femei și bărbați, astfel:

  • 7 locuri sunt alocate Jandarmeriei Române la Facultatea de Poliție, domeniul de licență „Drept”, pentru învățământul cu frecvență, programul de studii universitare de licență, specialitatea „jandarmi”
  • 100 de locuri cu taxă alocate personalului Ministerului Afacerilor Interne la Facultatea de Poliție, pentru învățământul la distanță, domeniul de licență „Drept”, programul de studii universitare de licență/specializare „Drept”
  • 60 de locuri vor fi alocate la Facultatea de Poliție pentru învățământul cu frecvență, domeniul de licență „Științe militare, informații și ordine publică”, programul de studii universitare de licență/specializarea „Ordine și siguranță publică, specialitatea „jandarmi”. 2 locuri sunt pentru romi, 2 pentru maghiari și 2 pentru alte minorități, în acest fel:
  • 52 de locuri alocate Jandarmeriei Române
  • 2 locuri alocate SIE
  • 1 loc alocat Comenduirii
  • 5 locuri alocate SPP

De asemenea, 6 locuri vor fi alocate Jandarmeriei Române la Facultatea de Poliție pentru învățământul cu frecvență redusă – domeniul de licență „Științe militare, informații și ordine publică”, programul de studii universitare de licență, specializarea „Ordine și siguranță publică”, specialitatea „jandarmi”.

Cererile de înscriere se pot depune până pe data de 11 iulie 2021, inclusiv. Data limită de depunere a dosarelor este de 23 iulie 2021, inclusiv.

Condiții și criterii pentru înscriere

Candidații care doresc să se înscrie trebuie să fie absolvenți de liceu, cu diploma de bacalaureat și să aibă cel mult 27 de ani împliniți în cursul acestui an. Bibliografia, tematica și activitățile specifice înscrierii și probei de verificare a cunoștințelor sunt planificate și stabilite prin regulamentul concursului de admitere.

Acesta este disponibil pe pagina oficială de internet a instituției de învățământ. De asemenea, evaluarea psihologică se va realiza potrivit planificării întocmite de către structurile cu atribuții de recrutare și postată pe site-ul oficial al Inspectoratului de Jandarmi Ialomița.

Cererea de înscriere se depune exclusiv în format electronic, în perioada 28 iunie – 11 iulie 2021, inclusiv în weekend, la adresa de e-mail concurs@jandarmeriaialomita.ro. Mai multe date se pot obține la sediul Inspectoratului de Jandarmi Ialomița din Slobozia, Biroul Resurse Umane, sau la telefon: 0243/231.057.