Jaf ca în filme la un magazin de bijuterii de lux din Paris. La cât se ridică paguba

de: Ionuț Vieru
30 04. 2023

Un jaf ca în filme a avut loc în plină zi, sâmbătă, la un magazin de bijuterii de lux din Paris, în Piața Vendome. Trei oameni au participat la jaful care a durat doar câteva secunde. Cum au acționat aceștia, aflați în rândurile următoare.

Jaf armat la un magazin de lux din Paris

Trei indivizi înarmați au jefuit sâmbătă în plină zi un magazin de bijuterii de lux din Paris, Piața Vendome. Hoții au reușit să sustragă bunuri în valoare de câteva milioane de euro.

Magazinul jefuit se numește Bvlgari și se află la doar câteva sute de metri de Ministerul francez de Justiție. Întreaga scenă parcă desprinsă din filme a avut loc în ziua mare, în jurul orei 14:00.

Pentru a fugi cât mai repede de la locul faptei, hoții au folosit două motociclete pe care le parcaseră în fața magazinului. Unul dintre ei avea o armă cu țeavă goală. El este cel care a rămas la intrare, iar ceilalți doi au intrat în magazinul de lux pentru a fura bijuteriile.

Citește și: Atac la un magazin românesc din Bruxelles. Vânzătoarea de 60 de ani i-a pus pe fugă pe atacatorii înarmați. EXCLUSIV

Astfel de jafuri au loc destul de des în Paris. De fapt, același magazin a mai fost ținta unui jaf și în luna septembrie a anului 2021. Atunci, unul dintre autori a fost arestat în timp ce fugea, iar alți trei au fost arestați ulterior.

Magazin de lux Chanel din Paris, jefuit de hoți

În urmă cu un an, un magazin de lux Chanel din Paris a fost jefuit într-un mod asemănător. Hoții au fost înarmați și au reușit să plece cu bunuri în valoare de câteva milioane de euro. Din fericire, în urma incidentului nu s-au înregistrat victime.

Atacul a avut loc în aceeași zonă, Piața Vendome, un loc unde se află numeroase magazine de bijuterii și alte produse de lux. La jaful acesta au luat parte patru indivizi. Doi dintre ei au intrat înăuntru, iar ceilalți doi au așteptat afară, tot pe motociclete.

”Niciun angajat şi niciun client nu au fost răniţi. A fost deschisă o investigaţie şi cooperăm deplin cu forţele de ordine”, a reacţionat compania Chanel atunci.

Citește și: Un bancomat a fost aruncat în aer, în Constanţa. Poliţia organizează filtre pentru a găsi vinovaţii

Compania nu a făcut declarații în legătura cu paguba făcută de cei patru hoți, însă postul BFM TV a relatat că ar putea fi vorba despre milioane de euro. Capitala Franței se confruntă cu mai multe jafuri de acest fel în ultimii ani.