Jaf ca în filme în Otopeni. Două bancomate ale unei cunoscute bănci au fost aruncate în aer. Care sunt pagubele produse
Alertă în Otopeni după ce două bancomate aflate la parterul unui bloc au fost detonate. Potrivit martorilor, explozia a fost atât de puternică, încât s-a resimțit asemeni unui cutremur. La fața locului s-au prezentat de urgență mai mulți polițiști și pompieri din județul Ilfov.
Ce au declarat autoritățile
Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat, marți dimineață, cu privire la producerea unei explozii la parterul unui bloc din orașul Otopeni, acolo unde două bancomate au fost distruse. Din primele verificări s-a stabilit faptul că distrugerile au avut loc la sediul sucursalei BCR Otopeni, situată pe Calea Bucureştilor (DN1), potrivit Agerpres.
”La data de 8 septembrie a.c., în jurul orei 05:00, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat cu privire la faptul că la parterul unui bloc din oraşul Otopeni a avut loc o distrugere.
La faţa locului s-au deplasat imediat poliţiştii oraşului Otopeni împreună cu efective de pompieri şi specialişti din cadrul IGPR, precum şi conducerea IPJ ILfov, pentru efectuarea de activităţi specifice. Au fost luate măsuri pentru delimitarea perimetrului şi conservarea locului faptei”, anunţă Poliţia, potrivit psnews.ro.
Pentru moment nu se cunosc autorii jafului, însă polițiștii fac cercetări pentru a-i identifica. La fața locului au fost luate măsuri pentru delimitarea zonei afectate, creându-se un perimetru de siguranță. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, însă au existat pagube materiale, necunoscute pentru moment.
Spargere în miezul dimineții, zonă nesupravegheată
În urma evenimentului nefericit, au apărut controverse referitoare la siguranța zonei în care a avut loc spargerea. Iulian Surugiu, preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, a declarat pentru romaniatv.net faptul că zona este lipsită de pază și protecție, lucru semnalat de multă vreme.
“De foarte multă vreme spun că avem nevoie de o reformă. Noi avem nevoie de oameni. Trebuie să existe patrule. Nici nu vor să învețe, că sunt comozi! Nu vor să priceapă că Poliția trebuie să fie una pro-activă? Le spun să bage indicatorul de prevenție de cinci ani după care să fie evaluat polițistul.
În Poliție, rata criminalității crește. Suntem într-un trend ascendent. Dacă fac reforma niște oameni care habar n-au, o să facă mari prostii. Merg din prostie în prostie. Reforma trebuie făcută de foști polițiști, de specialiști, împreună cu procurorii”, a concluzionat acesta, potrivit dcnews.ro.
Știre în curs de actualizare…