Iubitul doctoriței arestate în cazul morților suspecte de la Spitalul Pantelimon și-a revenit. De ce nu a fost încă audiat de autorități

de: Violeta Badea
17 08. 2024

Bărbatul găsit vineri inconștient într-o baie publică din Brașov, medicul anestezist Cristian Laurențiu Pleșa, a reușit să își revină și este acum conștient. Totuși, acesta nu a fost încă audiat de autorități în contextul anchetei privind morțile suspecte de la Spitalul Pantelimon din București. Situația rămâne complexă, iar detaliile sunt încă în curs de investigare.

Care este starea de sănătate a medicului Cristian Laurențiu Pleșa

Cristian Laurențiu Pleșa, în vârstă de 53 de ani, a fost găsit în stare de inconștiență și transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov. Ulterior, acesta a fost mutat la Spitalul Militar din Brașov pentru tratamente suplimentare.

În prezent, medicul este conștient și se află sub supraveghere medicală, dar încă nu a fost audiat de organele de Poliție. Prim-procurorul Anca Loredana Gheorghiu a explicat că ancheta se află încă într-un stadiu preliminar, fiind un dosar in rem, adică deschis pe baza faptei și nu a persoanei, informează Antena 3 CNN.

Detalii despre tentativa de sinucidere a bărbatului

Se pare că Pleșa ar fi încercat să se sinucidă injectându-și o substanță de uz medical. Fiolele respective au fost lăsate lângă toaleta unde a fost găsit, facilitând salvarea acestuia.

Ministerul Apărării Naționale a efectuat verificări asupra stocurilor de substanțe de la Spitalul Militar din București, unde Pleșa lucrează, dar nu au fost identificate lipsuri.

În prezent, anchetatorii cercetează sursa substanței injectate, în contextul în care Cristian Laurențiu Pleșa este cadru militar și ar fi trebuit să aibă acces restricționat la astfel de materiale.

Citește și Verdictul legiștilor: Decesului pacientului de 54 de ani de la Spitalul Pantelimon s-a produs, cu o probabilitate de 99%, în momentul în care doza de noradrenalină a fost redusă!

Legătura cu cazul de la Spitalul Pantelimon

Surse din anchetă au confirmat că Pleșa este iubitul uneia dintre doctorițele implicate în dosarul privind moartea unui pacient la Spitalul ”Sfântul Pantelimon” din Capitală.

Acesta a fost interceptat în conversații cu iubita sa, poreclită ”Doamna cu coasa” în documentele judiciare. Deși Pleșa a fost identificat în referatul cu propunere de arestare preventivă întocmit pentru cele două doctorițe, autoritățile nu au reușit încă să-l audieze.

Motivele întârzierii nu au fost clarificate, dar se presupune că starea de sănătate a acestuia și complexitatea cazului au contribuit la întârziere. Anchetatorii continuă să adune dovezi și fac efortui să clarifice circumstanțele legate de ambele cazuri.

Citește și Iubitul uneia dintre doctorițele arestate în cazul morților suspecte de la Spitalul Pantelimon a fost găsit inconștient într-o baie publică!