Îți freci mâinile des când ești cu alți oameni? Ce spune acest obicei despre tine
Atunci când ne aflăm în preajma unor persoane dragi avem un limbaj al trupului diferit față de cel pe care-l afișăm când suntem stânjeniți și nu ne simțim confortabili în compania unor oameni pe care nu-i agreăm.
Ce înseamnă atunci când îți freci mâinile în prezența oamenilor
Se spune că prima impresie nu se uită și nici nu prea se schimbă. Din acest motiv, limbajul nonverbal al trupului este extrem de important pentru persoanele cărora le pasă de părerea celor din jur despre ei. Poziția corpului, mișcarea brațelor, expresiile faciale și nu numai pot spune despre noi mai multe decât mii de cuvinte, în anumite circumstanțe.
Te uiți mereu la ceas
Studiile arată că persoanele care se uită mereu la ceas atunci când vorbesc cu cineva dau semne clare de plictiseală sau anxietate. Nu se mai simt confortabili purtând acea discuție și dau de înțeles că vor să plece.
Îți freci mâinile tot timpul
Atunci când te afli la o întâlnire cu o altă persoană, indiferent de natura ei, fie profesională sau personală, un gest care te dă de gol atunci când nu ești interesat de ce mesaj ți se transmite este acela în care începi să-ți freci palmele între ele.
Acest gest poate duce la iritarea interlocutorului și îl poate determina să-și piardă ideile, în timp ce vorbește.
Obsesia față de stilul vestimentar
Cu toții avem un prieten care acordă mult prea mult timp detaliilor hainelor sale, asigurându-se ca look-ul său să fie unul impecabil. Această mică obsesie pentru stilul vestimentar denotă faptul că respingi ideile celor din jur și crezi că doar tu ai dreptate.
Stai pe marginea fotoliului/scaunului
Știai că și felul în care stai pe scaun în timpul unei întâlniri de afaceri sau în timpul unei cine poate spune multe despre tine?
Persoanele care se aşează la marginea scaunului vor să transmită semnalul că nu sunt confortabili cu discuția sau interlocutorul ales, în ale cărui opinii nu are încredere.
Blochezi spațiul cu anumite obiecte
Acest lucru înseamnă când ai tendinţa de a pune diverse lucruri între tine şi o altă persoană. De exemplu, dacă îţi vei ţine telefonul sau alte obiecte pe masă sau pe biroul de la muncă, în timp ce porţi o conversaţie, cealaltă persoană o să creadă că nu ai nevoie de ea. Eliminând orice element între colegii de birou sau între prietenii de la masă, te vei simţi mai conectat cu ei.