Îți folosești telefonul pe post de alarmă dimineața? Nu o mai face, e periculos

Îți folosești telefonul pe post de alarmă dimineața? Nu o mai face, e periculos
De ce nu e bine sa folosesti telefonul pe post de alarma dimineata

ât Atunci când programul nu ne permite să fim flexibili și trebuie să ne trezim dis-de-dimineață, recurgem la tot felul de trucuri pentru a ne trezi din somn la timp. Fie rugăm pe cineva matinal să ne dea deșteptarea, fie punem ceasul să sune. Cei mai mulți dintre români apelează la alarma telefonului mobil. Mare greșeală. De ce nu este bine să facem acest lucru, explică specialiștii.

De ce nu e bine să folosim telefonul mobil pe post de alarmă

Studiile arată că 8 din 10 persoane stau cu telefonul la capul patului, iar 5 din 10 oameni folosesc alarma de la telefonul mobil atunci când vor să se trezească din somn. Specialiștii trag un semnal de alarmă, avertizând românii că acest lucru nu este recomandat.

Motivul este unul extrem de simplu. Conform experţilor de la Sleep School din Londra, somnul este grav afectat de prezenţa telefoanelor mobile sau a altor aparate electronice pe sau lângă pat. Mai mult de atât, aceste aparate pot provoca dureri de cap, amețeală și pot afecta vederea, spune medicul Guy Meadows.

Lumina albastră pe care aceste dispozitive o emană afectează vederea și producția de melatonină, hormonul somnului. Cu alte cuvinte, cu cât folosești telefonul mobil mai mult, înainte de culcare, cu atât mai greu vei reuși să adormi și să ai parte de odihnă.

De asemenea, cercetătorii de la Northwestern University din Chicago au descoperit, recent, că expunerea la lumina emisă de telefoane și de calculatoare pe timpul nopții poate duce la îngrășare. Când apare și o alarmă la orizont, atunci trebuie să avem grijă de aspectele enunțate anterior.

Trucul genial prin care auzi alarma telefonului folosind un pahar

Dacă adormi greu și ești obișnuit să auzi alarma telefonului tău mobil, există anumite zile când ai probleme să te trezești dimineața.

Există un truc genial prin care poți crește volumul soneriei, folosindu-te de un pahar banal din bucătărie. Tot ce trebuie să faci este să ții telefonul mobil într-un pahar.

Acest lucru funcționează deoarece sunetul va reverbera în interiorul sticlei. Poate că nu este cea mai plăcută tehnică pentru trezit din lume, dar este eficientă, iar rezultatele se vor vedea imediat. În plus, pentru a opri alarma, trebuie doar să scoți telefonul din paharul de băut.

Dacă nu te poți trezi nici așa, ideal ar fi să muți paharul la câţiva metri de pat, astfel încât să fii nevoit să te ridici pentru a putea opri alarma. Odată ce te-ai pus în poziție verticală, îți va fugi somnul și te vei putea pregăti pentru o nouă zi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI