ÎPS Teodosie, declarații controversate despre vaccinare. Ce susține că ar fi de fapt: ”Nu ne implicăm”

ÎPS Teodosie, declarații controversate despre vaccinare. Ce susține că ar fi de fapt: ”Nu ne implicăm”
ÎPS Teodosie, declarații controversate despre vaccinare

ÎPS Teodosie vine cu noi declarații controversate, dar de data aceasta despre vaccinare. Iată mărturiile arhiepiscopului! Nu a fost de acord cu cererea înaintată de vicepremierul României.

ÎPS Teodosie, declarații controversate despre vaccinare: ”nu ne implicăm”

ÎPS Teodosie a comentat afirmațiile vicepremierului României. Dan Barna a declarat în cursul zilei de luni că vrea un parteneriat cu biserica în campania de vaccinare.

Arhiepiscopul Tomisului a declarat că BOR nu se implică în propaganda pentru administrare a serului împotriva COVID-19 care este atât de diversă și controversată. De asemenea, cel din urmă a mai subliniat și că nu se spune la nivel național câte prejudicii au avut cei vaccinați în diferite părți.

„Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinare care este atât de diversă și controversată și nu se spune la nivel național câte prejudicii au avut cei vaccinați în diferite părți”
ÎPS Teodosie (Sursa: News Hour)

‘Nu umblăm cu adevărul relativ’

Context: Vicepremierul a precizat în cursul zilei de luni că este momentul ca Guvernul să discute foarte clar cu Biserica Ortodoxă Română pentru un parteneriat pentru ca preoții să se implice în campania de vaccinare care a stagnat în ultima vreme la noi în țară.

Dan Barna a declarat că trebuie să se ia măsuri mai active, motiv pentru care ar vrea ca preoții să îi îndemne pe enoriași să se vaccineze, lucru care ar fi un impuls pentru mulți. Exemplul oficialului în acest caz a fost în dreptul Bisericii Ortodoxe din Grecia care a susținut creșterea ratei de vaccinare cu 50%.

„Trebuie măsuri mai active pentru creșterea vaccinării. Este momentul să discutăm foarte clar în Guvern și să avem un dialog și un parteneriat cu Biserica Ortodoxă Română pentru ca de la vârful Bisericii să se transmită către toți preoții să-i îndemne pe enoriași să se vaccineze, ar putea fi un impuls pentru vaccinare”
Dan Barna

‘Cum să fim noi deasupra științei medicale’

În replică, ÎPS Teodosie a spus că ‘nu umblăm cu adevărul relativ, noi avem această menire să prezentăm creștinilor adevărul revelat și nu să vorbim despre vaccinare.’

‘Cum să fim noi deasupra științei medicale? De aceea, noi ținem pe enoriași cu vaccinul credinței și a liturghiei, acesta este vaccinul nostru. Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinare care este atât de diversă și controversată și nu se spune la nivel național câte prejudicii au avut cei vaccinați în diferite părți.

Avem știri pe toate laturile, dar la noi este îndemn pentru vaccinare la care să participăm și noi. Nu se cuvin. Comunicatul oficial al Bisericii Ortodoxe Române este de ajuns, este foarte limpede și trebuie să mergem cu toți credincioșii în biserică și din biserică către Hristos, doctorul suprem, adevărul suprem’
ÎPS Teodosie

Urmăriți Playtech.ro și pe