Ionuț Radu a primit vestea neașteptată! Italienii au făcut anunțul șoc!

de: Iulian Pavel
04 06. 2020

Ionuț Radu a fost desemnat cel mai bun fotbalist român al anului trecut, iar acum a primit o veste subită, după anunțul făcut azi în presa din Italia, chiar de către Gazzetta dello Sport.

Italienii au făcut anunțul șoc despre Ionuț Radu

Astfel, portarul român va deveni a doua soluție pentru buturile lui Inter Milano, una dintre cele mai mari echipe din lume, susține cel mai important ziar din Italia.

Antonio Conte, campion în Italia cu Juventus și în Anglia cu Chelsea și considerat unul dintre cei mai mari antrenori din lume, este decis să-l readucă definitiv pe portarul român la Milano. Până acum, Radu a fost împrumutat la Genoa, iar în iarnă a ales să meargă la Parma, din cauza unor disensiuni cu antrenorul genovez.

Tânărul goalkeeper, care a impresionat la naționala de tineret la Euro 2019 când România a ajuns în semifinale, va fi rezerva lui Handanovic, căpitanul lui Inter. Portarul de 35 de ani și-a prelungit angajamentul pentru încă două sezoane, dar Conte vrea să-i dea șanse și lui Radu în viitorul apropiat.

Ionuț Radu, titular la Inter Milano din 2021

Planul tehnicianului italian este ca Radu să învețe de la căpitanul formației și schimbarea să se facă gradual, urmând ca abia din sezonul 2021-2022 să devină titular constant, nu doar în Cupa Italiei sau meciuri mai puțin importante. În acest sezon, Inter a avut cele mai bune rezultate din ultimii ani, odată cu venirea lui Conte pe banca tehnică. Chiar dacă acum este la 7 puncte de liderul Juventus, milanezii au menținut ritmul cu cea mai bună formație din Italia timp de multă vreme, în condițiile în care diferența de valoare între loturi este evidentă.

Fotbalistul este extrem de apreciat în România și în Italia nu doar pentru calitățile dintre buturi, dar și pentru personalitatea sa. Este un tânăr inteligent și cel care a avut discursurile emoționante la echipa națională de tineret cu ocazia partidelor de la Campionatul European, când era căpitanul formației lui Mirel Rădoi.