Ion Țiriac vrea să cumpere o echipă de fotbal! Ce club cu greutate îi face cu ochiul afaceristului

de: Anca Lupescu
29 06. 2021

Ion Țiriac are planuri mari privind investițiile de viitor. Miliardarul plănuiește să cumpere o echipă de fotbal din România.

Ion Țiriac vrea să cumpere o echipă de fotbal

Ion Țiriac vrea să cumpere Dinamo, însă cu câteva condiții. Dinamo a fost salvat de la o retrogradare, însă se pregătește pentru o nouă insolvență. Miliardarul Ion Țiriac ar putea să salveze echipa și să o cumpere, a dezvăluit el în premieră la Playmaker.

După datoriile acumulate, echipa din Ștefan Cel Mare ar putea intra din nou insolvență, după 7 ani de la prima decizie de acest fel. Dinamo ar putea să se îndrepte spre faliment, însă o variantă pentru ca asta să nu se întâmple este cumpărarea echipei de către Ion Țiriac.

Marius Nicolae spune că pentru campionat viitor, salariile vor trebui plafonate până la maximum 5000 de euro lunar. Asta în condițiile în care echipa are jucători plătiți foarte bine, precum Fabbrini, care are 18.000 de euro sau Nemec, plătit cu 15.000 de euro.

Cornel Dinu a declarat că în urmă cu 12 ani, Ion Țiriac a intenționat să cumpere Dinamo.

„Am să vă dau o informație în premieră. Este foarte interesantă. Eu am avut un amic, care în momentul în care Dinamo a început să aibă probleme, în 2010-2011, el a vrut să cumpere Dinamo. Chiar din 1999, Ion Țiriac a vrut să cumpere Dinamo. Dar a pus niște condiții. Tot ce e pe aici se duce deoparte, rămân eu cu domnul ministru.

Așa îmi spunea, că mă prinsese ministru în 1990. Apoi și Nicolae Badea a fost bine intenționat. A greșit când a făcut acea asociere. Am mai spus, o repet, știu că nu învață nimeni nimic. Asocierile trebuie să fie impare, iar numărul 3 este mult. De acolo s-au întâmplat fel și fel de lucruri care au dus în insolvență Dinamo.

Ei bine, amicul acesta al meu (n.r. – cel mai probabil face referire tot la Ion Țiriac), care era puternic financiar, s-a interesat de situația respectivă și bineînțeles că a pus un pas înapoi. De atunci se acumulaseră foarte multe datorii. Apoi a venit Ionuț Negoiță și principalul director care a venit atunci a fost Constantin Anghelache. Vă spun un singur lucru. Atunci s-a declanșat a doua insolvență. În 2014 sau 2015”, a spus Cornel Dinu în exclusivitate pentru Playsport.