Ion Țiriac s-a răzgândit în privința premiilor pentru medaliații de la Jocurile Olimpice. Decizia radicală luată de afacerist: „O actualizare” VIDEO

de: Andrei Simion
04 08. 2024

Ion Țiriac a anunțat că va oferi câte o mașină fiecărui sportiv care va câștiga o medalie de aur la Jocurile Olimpice. Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport, a confirmat că această promisiune va fi respectată, inclusiv pentru echipa de canotaj formată din 8+1.

Țiriac a declarat că fiecare câștigător al unei medalii de aur va primi un vehicul electric Hyundai Ioniq 5, evaluat la 43.000 de euro.

„Domnul Țiriac este capabil să își respecte angajamentele. Mi-a spus: «Ai un argint, ai două, acum adu-ne un aur». Răsplata trebuie să fie pe măsura performanței, fie că sunt una sau mai multe medalii. Fiecare sport are propriile sale caracteristici.”, a declarat Elisabeta Lipă.

Ion Țiriac s-a răzgândit. Plusează premiile

Între timp, fostul tenismen a extins lista de recompense pentru a include și sportivii care câștigă medalii de argint sau bronz. Alexandru Țiriac, fiul său, a făcut anunțul pe Instagram, menționând că și acești medaliați vor fi recompensați, dar detalii suplimentare despre premiile lor nu au fost clarificate.

„Recent am declarat că oferim o mașină Hyundai Ioniq 5 pentru câștigătorii de aur. Acum, domnul Ion Țiriac aduce o actualizare: «Nu doar cei de pe locul 1 vor primi o mașină de la Fundația Țiriac. Avem și alte premii pentru locurile 2 și 3, și pentru medaliații cu argint și bronz». Aceste detalii vor fi comunicate în curând, alături de multe alte surprize pentru sportivii noștri. Mulțumim pentru bucuria pe care o aduceți”, a declarat Alexandru Țiriac.

Până acum, România a obținut 3 medalii de aur, 3 de argint și una de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris, clasându-se pe locul 12 în ierarhia medaliilor.

Reacția lui Ion Țiriac după discursul manifest al lui David Popovici

Ion Țiriac, cunoscut pentru contribuțiile sale semnificative la dezvoltarea infrastructurii sportive din România, a comentat recent despre declarațiile lui David Popovici.

„Nu am avut ocazia să-l cunosc personal pe domnul Popovici, dar este clar că reprezintă o raritate, asemenea lui Năstase, Nadia sau Halep – excepții care apar dintr-o mare de tineri talentați. Este greu să găsim un alt sportiv asemănător cu Popovici în viitorul apropiat. Nu sunt la curent cu detaliile despre bazinul la care se face referire. La Otopeni, avem facilități de ultimă generație. Bazinul nostru de acolo este de nivel olimpic, dar este destinat în principal copiilor. Eu mă concentrez pe binele copiilor și sper ca și alții să își îndrepte atenția spre sportul de performanță”, a spus Ion Țiriac, conform As.ro.