Ion Țiriac, despre românii morți de Covid-19: „Ăștia mureau în orice caz. Nu e sfârșitul pământului”

de: Andrei Simion
02 09. 2020

Pe Ion Țiriac, 81 de ani, nu îl sperie numărul deceselor provocate de pandemia de coronavirus. Omul de afaceri este mai degrabă îngrijorat de efectul devastator pe care Covid-19 îl va avea pentru economia mondială.

Țiriac spune că deja suntem în criză, iar lumea se va schimba în următorii ani. Despre oamenii care și-au pierdut viața din cauza infecției cu noul coronavirus, miliardarul s-a rezumat să spună că „mureau oricum”.

Ion Țiriac are mare încredere în vaccinul creat de Rusia, pe care România l-a refuzat însă

„Criza nu mai e la orizont, criza este în ziua de azi. Lumea se va schimba și cineva trebuie să se gândească cât de fragili suntem noi. E un microb care nu este mai rău decât ăla de acum 5 ani, doar că se propagă mai repede. Despre ce vorbim noi aici? Au murit 800.000 de oameni. Ăștia mor în orice caz! Vorbim despre o populație de 7 miliarde. S-au născut un milion și ceva de atunci. Nu este sfârșitul pământului. Sfârșitul pământului e din punct de vedere al propagării acestui sindrom și din cauza faptului că lumea a înghețat. Viața se va schimba, o să vedeți”, a declarat Ion Țiriac pentru Gazeta Sporturilor.

Ion Țiriac

Pe de altă parte, Ion Țiriac are mare încredere în vaccinul împotriva Covid-19 pe care Rusia a anunțat că l-a testat cu succes. Dar Klaus Iohannis a declarat că România nu va importa vaccinul produs la ordinul lui Vladimir Putin.

„Sperăm că și acest COVID încet-încet o să dispară. Eu cred foarte mult în vaccinul ăla rusesc. Nu sunt membru al niciunui partid, chiar dacă nimeni nu crede asta. Nici nu împart lucrurile în ruși, americani sau chinezi. Dacă au lucrat la acel vaccin și există, aș vrea să-l văd pe ăla căruia tatăl i-a murit, iar maică-sa îi e în spital, și nu îl ia. Suntem oameni serioși sau vorbim numai prăpăstii. Sunt sigur că o țară, o putere, o națiune ca Rusia nu vine pe piață cu un vaccin din ăsta… Acum să vedem și cât costă. Depinde și cu ce vine pe piață. Costă 2 lei sau 2.000 de lei? Testul la noi în țară costă 90 de euro, iar în Germania costă 27 de euro”, a mai spus Țiriac pentru sursa citată.