Ion Țiriac a dat verdictul în cazul Simonei Halep: „De asta îi e greu”

Ion Țiriac a dat verdictul în cazul Simonei Halep: „De asta îi e greu”
Ion Țiriac e de părere că Simona Halep putea avea o carieră mult mai strălucitoare dacă beneficia de o pregătire fizică adecvată încă de la vârsta junioratului

Ion Țiriac a dat verdictul în cazul Simonei Halep. Fostul jucător de tenis a fost un adevărat „înger păzitor” pentru jucătoarea din Constanța de-a lungul carierei acesteia. Deși n-a mai urmărit-o în ultima perioadă, miliardarul are opinii ferme despre situația fostului mondial care încearcă să revină în elita tenisului feminin. Ion Țiriac e ferm convins că Halep putea avea rezultate mult mai bune dacă anumite lucruri erau făcute de la o vârstă mai fragedă.

Ion Țiriac a dat verdictul în cazul Simonei Halep

Ion Țiriac a dat verdictul în cazul Simonei Halep. Miliardarul român a fost unul dintre protectorii carierei fostului lider mondial. Cu toate acestea, el nu a mai urmărit jocurile constănțencei de ceva vreme. Dar, cu experiența pe care o are în acest sport, omul de afaceri are opinii și explicații ferme despre situația româncei care încearcă să revină în elita tenisului.

Ion Țiriac nu-și face probleme, de exemplu, cu faptul că Simona Halep a abandonat în meciul cu Anna Kalinskaya din optimile de la Washington,

„Washington e ceva complet separat. Sunt 40 de grade, umiditate de 130%!

Dintotdeauna, una dintre cele mai mari plăceri ale mele, o spun cu ironie, a fost când am jucat sfert de finală la Washington cu Stan Smith. Am câștigat meciul și, imediat după aceea, el a plecat la spital. Foarte puțini rezistă la acele temperaturi”, a afirmat Țiriac într-un interviu pentru GSP.

„De asta îi e greu”

Ion Țiriac e convins că problema Simonei Halep este situația ei fizică. Miliardarul de 83 de ani e convins, totodată, că dacă românca ar fi beneficiat de o pregătire profesionistă încă de la 14 ani, atunci rezultatele ei ar fi fost și mai spectaculoase.

„N-aș vrea să vorbesc mult despre Simona, pentru că ea are viața ei, a făcut lucruri extraordinare, e o femeie tânără. Nu pot s-o compar cu Nadal, pentru că e un pic diferită treaba… Să aibă grijă de fizic, că de acolo i se trage absolut tot ce i se trage! Nu pot să am o părere calificată, pentru că n-am văzut-o cum arată fizic, n-am văzut nici cum arată tehnic în momentul de față. Practic, nu știu ce fel de strategii mai are în jocul ei, unde stă pe teren, cum se găsește.

Și apoi, cu tot respectul, Simona nu are jocuri! În ultimii doi ani, ea a jucat 10-15% din întâlnirile pe care trebuia să le joace. De asta îi e greu, nu are o bază. Din nou, numai talentul își spune cuvântul la Simona.

O mai spun o dată. La 30 de ani, ea a făcut minuni. Dacă cineva o lua la 14 ani și o antrena ca lumea, probabil că făcea minuni înmulțite cu 3”, a declarat Țiriac, în interviul acordat sursei citate.

„Pe hârtie, nu avea cum să piardă Wimbledonul”

Ion Țiriac a recunoscut că nu a văzut nici măcar un punct jucat de Halep la ediția din acest an a Wimbledonului. Și asta, din cauză că miliardarul n-a fost de acord cu decizia organizatorilor de a nu le permite sportivilor din Rusia și Belarus să participe. Dar, pe hârtie, Țiriac e de părere că Halep ar fi trebuit să câștige turneul de Grand Slam.

„Eu nu am văzut nici măcar o minge de-ale Simonei la Wimbledon. Dar, pe hârtie, matematic, n-avea cum să piardă Wimbledon anul acesta”, a mai spus omul de afaceri în același interviu.

Ion Țiriac a mai adus în discuție problema pregătirii fizice a Simonei din timpul junioratului. Înainte de Roland Garros, el considera că Halep nu și-a format educația fizică necesară, atunci când avea 14-15 ani.

„Halep are un talent înnăscut extraordinar. Dacă cineva a făcut o greșeală cu ea, a făcut-o la 14-15 ani, când ea nu și-a format o educația fizică, cu 3-4-5 ore de antrenament pe zi.

După părerea mea, fizicul nu o ține cât o ține capul. Și când capul nu o mai ține, din cauza frustrării, se întâmplă ce se întâmplă cu ea. Vedeți ce a fost la Roland Garros sau Australian Open.

Mai poate Halep la 30 de ani? Absolut că poate. Poate Halep să-și schimbe mentalitatea și felul de antrenament? Mă îndoiesc. Nu o văd pe Halep jucând 5 ore pe zi”, a spus Ion Țiriac, citat de gsp.ro.

Simona Halep ocupă locul 15 WTA. Ea va juca, astăzi, de la ora 18.00, în primul tur al turneului de la Toronto, contra croatei Donna Vekic (86 WTA).