Ion Iliescu, anchetat în Dosarul Mineriadei?! ÎCCJ a făcut anunțul, decizia e definitvă

Ion Iliescu, anchetat în Dosarul Mineriadei?! ÎCCJ a făcut anunțul, decizia e definitvă
Ion Iliescu ar fi anchetat in Dosarul Mineriadei

Veste incredibilă pentru Ion Iliescu. Fostul președinte al României ar putea fi anchetat în Dosarul Mineriadei din perioada 13 – 15 iunie 1990, potrivit informațiilor publicate de către magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Ce decizie au luat instanțele de judecată. Este definitivă. Ce se întâmplă acum cu Ion Iliescu.

Ion Iliescu, urmărit penal în Dosarul Mineriadei din 1990?

Procurorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au făcut un anunț cutremurător, în urmă cu puțin timp. Ion Iliescu, fostul președinte al României, este în pericol de a fi anchetat penal în Dosarul Mineriadei din perioada 13 – 15 iunie 1990.

„Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică. (…) constată legalitatea şi temeinicia ordonanţei nr.65/II/2/2021 din 11 noiembrie 2021 emisă de procurorul şef al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică, prin care s-a dispus infirmarea rezoluţiei de neîncepere a urmăririi penale dispusă la data de 10.10.2008 în dosarul nr. 1122/P/2007 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică şi redeschiderea urmăririi penale în cauză.”, se  arată în sentinţa pronunţată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în data de joi, 2 decembrie 2021.

Conform celor de la Antena 3, Ion Iliescu ar putea fi anchetat penal în cazul decesului a patru persoane care și-au pierdut viața în Mineriada în noaptea dintre 13 – 14 iunie 1990.

Reamintim că, în anul 2007, Dan Voinea l-a acuzat pe fostul președinte al României de săvârşirea infracţiunii de participare la omor deosebit de grav, alături de fostul ministru de Interne, Mihai Chiţac, şi fostul adjunct al acestuia, generalul Gheorghe Andriţa.

„Am vrut să-l împușc pe Iliescu la Cotroceni în 1991!”

Invitat în cadrul emisiunii lui Denise Rifai de la Kanal D, în luna mai a acestui an, Miron Cozma a făcut declarații cutremurătoare la adresa fostului șef de stat. Liderul minerilor de la acea vreme a mărturisit că a dorit să-l împuște pe Ion Iliescu, pe care-l consideră vinovat pentru moartea a 48 dintre ortacii săi.

„Petre Roman a căzut în plasa lui Ion Iliescu. Eu de-aia spun că l-a prostit Iliescu în 1991. Petre Roman trebuia să cadă printr-o mișcare de stradă. Ca să redevină prim-ministru, ieșise Bogdan Hossu, Cartel Alfa și făcuseră marșuri la București împotriva guvernului. (…) Eu am avut 48 de mineri împușcați cu gloanțe de război la Cotroceni și la Guvern.

De ce nu vorbește nimeni despre acest lucru? Eu l-am ”arestat” pe Iliescu la Cotroceni. Mi-a împușcat minerii și nu vorbește nimeni despre asta! (…) Am vrut să-l împușc pe Iliescu la Cotroceni în 1991! Mi-a propus să fiu ministru de Interne și chiar în locul lui Roman prim-ministru. Să zică merci lui Dumnezeu că-s credincios, că-l împușcam!”, a declarat Miron Cozma la emisiunea 40 de întrebări cu Denise Rifai.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI