Iohannis reacționează după vot. Ce spune despre rezultatul Exit-Poll la alegerile prezidențiale

de: Claudiu Surmei
10 11. 2019

Klaus Iohannis a reacționat după ce a aflat rezultatul alegerilor prezidentiale, în urma sondajelor efectuate la ieșirea de la urne. Potrivit primelor date Exit-Poll Curs-Avangarde, Iohannis a câștigat primul tur de scrutin cu 39% din voturi, iar pe locul 2 s-a situat Viorica Dăncilă, cu 22,5%.

Reacția lui Klaus Iohannis după rezultatul Exit-Poll la alegerile prezidențiale

„A fost un vot împotriva PSD și acest lucru pentru România înseamnă un pas enorm înainte. Rezultatele oficiale vor veni mâine, însă datele de Exit-Poll arată deja că milioane de români din țară și diaspora au votat pentru o Românie normală și pentru procesul de schimbare în bine. Am crezut mereu în români și în implicarea lor. Este o mare victorie pentru democrația din România. Le mulțumesc liberalilor și tuturor votanților de dreapta și celor care nu susțin un partid anume, dar își doresc o Românie normală. Lupta noastră comună nu ține de o etichetă de partid, este pentru îndepărtarea totală a PSD de la putere, pentru ca PSD să nu mai țină România captivă în trecut. Am făcu un pas mare în această direcție. Nu este însă pasul decisiv. Mai este de lucru.

Dacă nu ne-am fi opus, PSD ar fi reușit să destructureze tot ce s-a construit în România în acești ani. Dacă i-am fi lăsat să își continue planul și proiectele, astăzi România s-ar fi întors în anii 90, poate mai rău, nici nu am fi avut alegeri, fiincă asta vrea PSD dacă nu e oprit și noi i-am oprit. Noi, împreună cu românii.

La europarlamentare și la referendum a început. Eliminarea Guvernului și instalarea Guvernului liberal au arătat și parlamentarilor PSD că nu mai au majoritatea și nu mai pot face tot ce doresc.

O apreciere deosebită pentru munca depusă de noul Guvern liberal sub conducerea lui Ludovic Orban. Votul a decurs într-o ordine perfectă, dar războiul cu PSD nu s-a terminat. Mai avem un pas, peste 2 săptămâni, iar pentru următoarea rundă, pentru turul 2, le spun celor care au fost în stradă împreună cu mine să apere statul de drept, veniți la vot, pentru ca lupta voastră să nu fie în zadar. Celor care doresc spitale, școli, autostrăzi, le spun, veniți la vot.

Celor care nu mai doresc să le plece copiii din țară, veniți la vot, putem să schimbăm lucrurile. Celor din diaspora le spun veniți la vot, acum puteți să faceți diferența”, a declarat Klaus Iohannis după ce au fost publicate primele rezultate Exit-Poll la alegerile prezidențiale.