Ioana State de la Asia Express, de nerecunoscut în adolescență. Acum arată total diferit, schimbarea este uriașă

de: Ionuț Vieru
04 10. 2024

Ioana State, cunoscută acum ca una dintre cele mai amuzante femei din stand-up-ul românesc, a avut un parcurs de viață surprinzător. Deși este acum apreciată pentru talentul său umoristic și prezența pe scene mari din țară, începuturile ei nu au fost lipsite de provocări. Într-un mod sincer și autoironic, Ioana a vorbit despre adolescența sa, perioadă în care s-a confruntat cu probleme legate de greutate și acceptarea de sine, dar și despre debutul ei neașteptat în lumea stand-up-ului, unde publicul a primit-o cu brațele deschise.

Adolescența provocatoare și bătălia cu kilogramele

Pentru mulți adolescenți, perioada liceului este una plină de încercări, iar pentru Ioana State, aceste provocări au fost legate în mare parte de greutatea sa. Cu o sinceritate dezarmantă, comedianta a recunoscut că adolescența nu a fost tocmai ușoară pentru ea, mărturisind că s-a confruntat cu dificultăți în ceea ce privește imaginea de sine și presiunile sociale.

„Acum sunt foarte relaxată legat de greutate, dar nu a fost întotdeauna așa. A fost în perioada adolescenței o vârstă critică pentru orice fată. Fetele de vârsta mea aveau iubiți, eu eram fratele lor. La 16 ani aveam 110 kilograme, acum am 109. Făceau mișto de mine, mă făceau să mă simt diferită”, a povestit Ioana State, dezvăluind cum greutatea ei a influențat modul în care era percepută în societate.

În acea perioadă, glumele care se făceau pe seama ei veneau din partea colegilor de la școala generală din comuna Dascălu, iar Ioana a trebuit să facă față unor momente grele. Autoironia, însă, a devenit arma sa secretă.

„M-a ajutat că sunt plinuță. Ajută autoironia pentru că mă pun pe mine în prim-plan și atunci oamenii nu o percep ca și cum am un soi de răutate. Da, atunci eram în depresie, au fost momente grele prin care am trecut”, a mai spus ea.

Cu toate acestea, Ioana a reușit să își depășească temerile și să transforme greutățile din trecut în inspirație pentru glumele care acum îi fac pe oameni să râdă.

Citește și: Cine este Ioana State de la Asia Express 2024. Pleacă pe Drumul Zeilor cu Mane Voicu: „Mă împiedic și când deschid ușa”

Visul de a deveni cântăreață și primii pași în carieră

Surprinzător pentru fanii ei, Ioana State nu a visat dintotdeauna să facă stand-up. În liceu, ea aspira la o carieră în muzică și era adesea poreclită „Andra 2” de colegii ei, datorită modului în care încerca să imite inflexiunile vocii Andrei.

„Îmi doream să fiu cântăreață. În liceu, mi se spunea Andra 2 pentru că scopul meu în viață era să repet inflexiunile ei”, a povestit Ioana cu un zâmbet nostalgic.

Cu toate acestea, soarta avea alte planuri pentru ea. Într-un mod complet neașteptat, Ioana a intrat în lumea comediei. A început să scrie glume pe Facebook, unde a atras atenția publicului și, într-un final, a participat la o competiție de umor.

„A fost neașteptat, nu a fost ceva premeditat. Eu scriam glume pe Facebook, am mers într-o competiție de umor, unde am încercat un număr de stand-up comedy. Am fost primită frumos, a fost un succes”, a mărturisit Ioana State, rememorând acel moment de cotitură din cariera sa.

Succesul neașteptat din stand-up

De la un simplu hobby, stand-up-ul a devenit treptat o adevărată carieră pentru Ioana. După succesul inițial din competiția de umor, publicul a început să o urmărească cu interes pe rețelele sociale, iar Ioana a ajuns chiar în finala unui show de televiziune, „iUmor”. Deși nu a câștigat concursul, experiența a fost una revelatoare și a propulsat-o în cariera de comediantă.

„Am ajuns în finală pe care nu am câștigat-o, dar m-a ajutat mult. Acum am ajuns să am spectacole în țară, turnee, Sala Palatului. Voi urca alături de Micutzu, Bordea și Cortea pe scenă”, a povestit Ioana cu entuziasm.

Drumul spre succes nu a fost ușor, dar publicul a primit-o cu căldură și apreciere. Ioana nu și-a construit glumele într-un mod foarte studiat, ci s-a bazat întotdeauna pe realitatea care o înconjoară.

„La mine, lucrurile vin în mod natural. Fiecare artist are propriul lui stil, propria tehnică de a-și construi glumele. La mine nu este foarte studiat, pentru că nu m-am pregătit să ajung aici, a fost o surpriză, am luat lucrurile cum au venit spre mine”, a explicat ea.

Citește și: Legătura neştiută între Nicolai Tand şi Sorin Brotnei. Cei doi pleacă în aventura Asia Express 2024: „Sunt obişnuit cu greutăţile vieţii”

Stand-up-ul ca refugiu și expresie creativă

Pentru Ioana State, stand-up-ul a devenit nu doar o carieră, ci și o modalitate de a-și exprima sentimentele și de a transforma experiențele personale în glume care rezonează cu publicul. Realitatea din jurul ei este sursa de inspirație principală, iar autoironia și autenticitatea sunt elementele care o fac să fie atât de apreciată.

„Am avut rare momente în care oamenii nu mi-au înțeles glumele. Eu nu am glume foarte grele. De obicei, mă bazez pe lucruri în care oamenii se regăsesc, de asta nu prea am momente moarte”, a spus ea.

Publicul românesc, cunoscut pentru a fi pretențios când vine vorba de umor, a primit-o cu brațele deschise, iar Ioana simte energia pozitivă de la fiecare spectacol.

„Oamenii sunt cei care m-au încurajat să fac stand-up și mă întrebau dacă eu scriu postările din mediul online. Eu visam să cânt, niciodată nu mă gândeam că ajung să fac asta”, a mai spus ea.

Viitorul strălucit al Ioanei State

Ioana State este acum o figură bine-cunoscută în stand-up-ul românesc, dar drumul său a fost plin de surprize. De la o adolescență marcată de provocări legate de greutate, la succesul pe scenă, Ioana a reușit să transforme dificultățile în oportunități și să își construiască o carieră bazată pe autenticitate și umor.

Cu spectacole pe mari scene din România și colaborări cu nume mari din comedie, viitorul Ioanei State pare promițător. Ea continuă să fie o inspirație pentru tinerii care doresc să își urmeze visurile, indiferent de obstacolele pe care le întâlnesc.