Investiție de 50 de milioane de euro lângă București. Se întâmplă chiar în 2023

de: Ștefan R. Apostol
01 03. 2023

În aprilie anul trecut, unul din cele  mai importante complexe rezidențiale din Capitală își schimba structura de conducere, noul CEO fiind anunțat în persoana lui Ozan Tuncer. Proiectul imobiliar din Capitală, de altfel unul din cele mai mari, începând din acest an va beneficia de o investiție de 50 de milioane de euro din partea dezvoltatorului din spatele acestui proiect, Opus Land Development.

Cosmopolis primește investiție de 50 de milioane de euro în 2023

Cosmopolis este unul din cele mai mari centre rezidențiale din București, iar construcția sa începea în 2007, astazi ajungând la un record de  5.100 de apartamente și vile finalizate și deja locuite de aproximativ 14.000 de oameni. În spatele proiectului se află unul din marii dezvoltatori imobiliari din Turcia, Opus Land Development, care în 2022 avea să-și schimbe CEO-ul, așa cum spuneam, în persoana lui Ozan Tuncer, afacerist de origine turcă, aflat în România de mai bine de 14 ani.

Ozan Tuncer noul CEO al Cosmopolis, a preluat funcția de la Ahmet Buyukhanli, care rămâne principalul acționar al Opus Land Development, dezvoltatorul Cosmopolis. Conform informațiilor de anul trecut, compania a alocat investiții de 30 de milioane de euro. Cu aceste noi investiții, Opus Land Development vrea să construiască cel puțin 500 de unități noi, alături de un nou strip mall și de extinderea infrastructurii rutiere în zona complexului rezidențial.

În același demers de extindere, recent CEO-ul Opus Land a anunțat noi investiții, de nu mai puțin de 50 de milioane de euro, conform Profit.ro, noile sume alocate depășind un prag critic de aproximativ 400 de milioane de euro investite până în prezent în continua dezvoltare a celui mai mare complex rezidențial bucureștean, Cosmopolis.

Vezi și: Milionara care deschide un cartier rezidențial în România. Vor fi sute de apartamente și hoteluri

Noul CEO are planuri mari pentru Cosmopolis

Odată preluată funcția de CEO, intențiile clare de investiții noi și dezvoltarea de infrastructuri necesare în zonă s-au văzut imediat, iar Ozan Tuncer este motivat în a dezvolta și mai mult ceea ce există în acest moment. Într-un interviu acordat anul trecut publicației BusinessReview, Ozan Tuncer declara:

„Piața imobiliară din România a evoluat foarte mult în ultimii 15 ani. Astăzi, clienții caută un raport calitate-preț, fac propriile cercetări, cer mărturii de la prieteni și preferă proiectele rezidențiale mari, cu un istoric clar, iar Cosmopolis îndeplinește toate condițiile.

Este un oraș în sine în nordul capitalei, cu nenumărate facilități și, deși este extrem de aproape de zonele vibrante Pipera și Aurel Vlaicu, este construit într-un mod care le permite oamenilor să își întemeieze o familie, deoarece sunt protejați de toată agitația din București. Clienții nu se mai mulțumesc cu prezentări virtuale ale unor proiecte rezidențiale care urmează să fie finalizate într-o zi, cumva. Acele vremuri au apus. În același timp, dorința de a deveni proprietar, de a transforma o casă într-un cămin, nu a dispărut.

Pandemia a scos în evidență valoarea de a locui într-o comunitate precum Cosmopolis. Astăzi, piața imobiliară din România este matură și intrăm în etapa în care există un segment din ce în ce mai puternic, cu locuințe cumpărate ca investiții pentru a fi închiriate, revândute sau împărțite prin Airbnb.”, declara noul CEO pentru BusinessReview.

Noile investiții dovedesc faptul că dezvolatorul are intenția de a-și mări portofoliul de imobile în zonă, precum și dezvoltarea unor rețele de infrastructură extrem de necesare și utile pentru cei peste 14.000 de rezidenți ai complexului Cosmopolis.