Investiţia de 30 de lei care te scapă de frigul din maşină. Vei avea căldură la discreţie aşa, orice şofer trebuie să ştie trucul

de: Anca Lupescu
25 11. 2023

Nimic nu e mai rău decât să te urci în mașina și să îngheți de frig așteptând căldura să vină. În plus, unii șoferi preferă să stea cu geaca pe ei, ca să nu consume atât de mult. Dar există o soluție foarte ieftină și la îndemână, pe care nu mulți o știu. Cu ajutorul acestei investiții minime vei avea căldură la discreție iarna asta.

Trucul pe care toți șoferii trebuie să îl știe

Cu iarna care stă să apară din clipă în clipă în România, șoferii sau la dispoziție un truc ce costă doar 30 de lei și care îi va ține departe de a îngheța în mașină.

Citește și: De ce nu trebuie să încălzeşti maşina înainte de a pleca la drum lung. Specialiştii auto, avertisment pentru şoferi!

Acest truc ar putea, de asemenea, să ajute șoferii să evite facturi scumpe de reparații pe măsură ce temperaturile scad. Mulți șoferi au căzut victime sistemelor de încălzire a mașinilor care nu funcționează corect și, în loc să dea aer cald, aerul simte rece ca gheața.

Dar acest truc ieftin ar putea preveni problemele cu sistemul de încălzire, reprezentând un avantaj pentru șoferi în această iarnă. Există o soluție simplă la aceste probleme – și nu ar trebui să dai decât în jur de 30 de lei pentru a remedia situația.

Primul pas atunci când sistemul tău de încălzire nu funcționează corect este verificarea nivelului de lichid de răcire. Dar există un avertisment serios în acest sens – trebuie neapărat să aștepți până când motorul s-a răcit complet, altfel riști să te arzi.

Dacă nivelul a scăzut sub marcaj, o sticlă decentă de lichid de răcire costă în jur de 30 – 60 de lei  de la magazinele de specialitate, dar îl poți găsi și în unele hipermarketuri sau benzinării. 

Vezi și: Butonul secret de la mașină pe care șoferii nu știu să-l folosească. Foarte mulți fac greșeala asta

După ce ești pregătit să începi, umplerea sistemului este o sarcină simplă și va fi explicată în manualul mașinii tale. Deși aceasta va rezolva problema pe termen scurt, merită să iei în considerare să apelezi la un expert pentru a-ți verifica vehiculul și a te asigura că nu există o problemă mai profundă.

Ce faci dacă problema nu s-a rezolvat

Ar putea fi cazul să nu existe suficient lichid de răcire care să circule prin nucleul încălzitor, ceea ce ar putea indica un furtun cu scurgeri sau o garnitură spartă. 

Deci, dacă problema reapare după umplere, merită cu siguranță să faci o programare la service pentru a obține opinia unui mecanic.

Vezi și Compartimentul secret din maşini. Şoferii habar nu aveau de el, e descoperirea anului

Lichidele de răcire pentru autovehicule pot fi achiziționate cu doar 30 de lei. Când căldura nu ajunge prin grile, acest lucru ar putea indica alte probleme, cum ar fi un: motor de suflare defect sau rupt sau un termostat deteriorat.

Pe lângă faptul că poți merge în confort în timpul iernii, încălzitoarele joacă un rol important în menținerea parbrizelor curate și asigurarea unui vizibilități bune. 

În timp ce majoritatea oamenilor folosesc aerul condiționat pentru a accelera procesul, încălzitoarele ajută la evaporarea apei și încălzesc sticla pentru a preveni formarea altor picături.

Acest aer mai cald poate fi apoi circulat și direcționat în afara mașinii pentru a lăsa geamuri clare și un câmp de vedere suficient și sigur. 

Citește și: România, o forță majoră în industria auto europeană. Toți producătorii depind de fabricile noastre

Poți fi sancționat dacă circuli cu parbrizul aburit, pentru că asta înseamnă că te pui pe tine și pe ceilalți participanți la trafic în pericol.