Un profesor din București, prezent în lenjerie intimă la curs: „Pentru mine a fost un șoc”. Învățământul online, în ultimul hal de degradare VIDEO

Un profesor din București, prezent în lenjerie intimă la curs: „Pentru mine a fost un șoc”. Învățământul online, în ultimul hal de degradare VIDEO
Pofesor în lenjerie intimă la orele online Sursă foto: Captură Video Digi24

Un profesor de la Școala Centrală din București și-a șocat elevii și părinții acestora după ce a apărut în timpul cursurilor online în lenjerie intimă. Potrivit primelor informații, cadrul didadctic nu este la prima abatere gravă cu privire la un comportament nadecvat statutului său.

Părinților nu le-a venit să creadă

Școala online devine din ce în ce mai greu de gestionat, având în vedere evenimentele revoltătoare care au loc în spatele camerelor. De curând, un cadru didactic s-a afișat în fața elevilor îmbrăcat extrem de sumar, mai exact, în lenjerie intimă. Părinții revoltați au denunțat acest caz, urmând a se lua măsuri împotriva profesorului.

Mai mult, părinții susțin că profesorul a dat dovadă de un comportament inadecvat și în timpul orelor fizice, adresându-le cuvinte jignitoare și de, asemenea, făcându-le apropouri deochiate.

„Pentru mine a fost un șoc când am vazut filmulețul. Am crezut ca nu e real, e imposibil ca un cadru didactic să facă așa ceva, am zis că nu se poate și că nu e real.

Jignește elevii, le vorbește urât, are momente când vorbește urât de cum arată unii copii. De exemplu, unei fete care a și plecat din cauza lui, pentru că purta o bluză cu umerii în jos i-a zis: Să nu mai vii așa îmbrăcată că nu mă pot abține.

Nu cred că pot să fiu de acord să preia alți copii și să continue cu acest comportament. Ideal ar fi ca proful să nu mai fie în învățământ pentru că este nociv”, a declarat mama unui elev de clasa a XI-a, pentru Digi24.

În urma scenelor rușinoase, părinții au depus plângere atât la Ministerul Educației, cât și la Inspectoratul Școlar și Scoala Centrală. În urma acuzațiilor, Sorin Cîmpeanu a trimis corpul de control la școală, în timp ce profesorul acuzat a intrat în concediu fără plată.

Explicațiile ministrului Educației

În urma reclamațiilor făcute pe numele profesorului, Sorin Cîmpeanu și-a exprimat punctual de vedere, reținut, în acest sens. Acesta a dat asigurări cu privire la efectuarea unei anchete și primirea sancțiunilor în conformitate cu rezultatele anchetei.

”În calitate de ministru, nu o să mă antepronunț înainte de finalizarea anchetei. După finalizare, o să mă raportez la maximul de sancțiuni permise de cadrul legal, e cel stabilit în Parlament. Oricât de mult ne-am dori să-l forțăm, suntem obligați să respectăm legea până îl schimbăm.

Sunt, din păcate, și astfel de exemple. Îndrăznesc să cred că sunt efecte secundare ale perioadei de criză pandemică. Ministerul Educației are în vedere și acest caz de la Școala Centrală. Nu e la prima abatere, nu e singura abatere reclamată, e vorba și că a transmis unor părinți rezultatele școlare ale altor elevi.

Aceste lucruri sunt în analiză la nivelul inspectoratului și al corpului de control. Înainte să vin aici, am cerut să meargă corpul de control la școala centrală, pentru a verifica situația. E un exemplu regretabil și trebuie să beneficieze de măsuri în consecintă.”, a dezvălui ministrul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI