Inuman! Secție ATI, lăsată în paragină. Instalația de oxigen fâșâie și poate sări în aer în orice moment

de: Rosu Ioana
25 06. 2021

În fiecare zi suntem martorii și victimele tragediilor care au loc în spitale, dar din păcate, suntem prea mici ca să putem schimba ceva. În România există încă spitale foarte vechi, care par efectiv uitate de toată lumea, inclusiv de autoritățile competente. Chiar și așa, în aceste clădiri istorice se tratează vieți aflate în situații critice. Un exemplu recent este Spitalul Turnu Măgurele, a cărei stație de oxigen stă să explodeze. Și nu doar atât.

Ororile din Spitalul din Târgu Măgurele

În urmă cu puțin timp, Antena3 a prezentat imaginile groazei dintr-un spital din România. Probabil că în această situație sunt multe altele, dar momentan sunt încă necunoscunoscute. În secția ATI a Spitalului Municipal Turnu Măgurele, imaginea pare să fie desprinsă dintr-un film de groază. În acest loc, lucrurile sunt neschimbate din anul 1985, atunci când s-a construit spitalul.

Potrivit sursei citate, doar geamurile s-au schimbat. Mai trist este faptul că instalația de oxigen pare să fie o invenție apărută odată cu pandemia de Covid-19 fiind mai degrabă bombă cu ceas.
Potrivit sursei citate, spitalul funcționează cu aprobarea Ministerului Sănătății, iar autoritățile nu sunt străine de acest caz.

Așa se face că fostul ministru al Sănătății a fost într-o vizită în acest spital,iar pentru a putea filma aici, au fost aduse rapid niște aparate care să poată fi arătate la televizor.

„Domnul Tătaru a mers în vizită în Teleorman, în momentul în care era ministru și eram în plină pandemie, și am aflat de acolo că a fost o mare problema pentru a-i găși un spital, pe care să îl poată prezența la televizor si unde să se poată fotografia. Nu a luat nimeni pulsul real al situației din teren.

La vremea respectivă s-au căutat niște aparate, care au fost transportate în cel mai scurt timp, pentru vizită. Totul arată, acolo, că pe vremea lui Ceaușescu”, a povestit reporterul Antena 3, Carmina Pricopie.

Cum se lucrează în acest spital

În urma vizitei realizată la acest spital, reporterii au aflat ce program au medicii. Ei bine, nici la acest capitol lucrurile nu stau foarte bine. Astfel că aceștia lucrează doar în cursul săptămânii, până la prânz.

În timp ce se filma pentru a realiza un reportaj, instalația de oxigen a început să fâșâie, motiv de panică pentru vizitatori.

„Era o problema care ne deranja. Se auzea pe toată secția. Fâsâia oxigenul. Le-am spus celor de acolo ‘ce facem dacă ia ceva foc?’ Doamnele de acolo au început să râdă.”, a adăugat jurnalusta, potrivit sursei citate.

Reporter: – Dar ce fâsâie aşa?
Asistentă: – Ce anume?
Reporter: – Auziţi? Fâsâie ceva!
Asistentă: – O fi de la.
Reporter: – Fâsâie ceva!
Asistentă: – Da! OXIGENUL! De-aia este şi închis. O juma de oră, până vine cu piesa respective”, a fost discuția dintre asistentă și reporter.

În prezent, secția ATI este non-Covid-19 și găzduiește 10 paturi. În acest loc al tristeții, nu există niico îmbunătățire de acum 36 de ani, iar mediul este absolut dezolant. Reamintim că funționarea acestei secții se face cu aprobarea Ministerului Sănătății și DSP.