Intrarea Maicii Domnului în Biserică: ce înseamnă această sărbătoare și ce e bine să faci în această zi

Ce trebuie să faci în ziua intrării Maicii Domnului în Biserică?

Intrarea Maicii Domnului în Biserică se sărbătorește pe data de 21 noiembrie. Sărbătoarea aceasta este una dintre cele mai importante pentru creștinii care respectă cu strictețe cele mai importante date din calendarul bisericesc.

Intrarea Maicii Domnului în Biserică

Intrarea Maicii Domnului în Biserică este o sărbătoare a Luminii, o zi deosebită în care creștinii sunt îndemnați la bunătate și credință. Ziua aceasta reprezintă deschiderea cerurilor și îndeplinirea dorințelor cele mai pure ale oamenilor. Intrarea Maicii Domnului în Biserică mai este numită și Vovidanie și este prima sărbătoare din Postul Crăciunului. Sărbătoarea Luminii aduce cu ea dezlegarea la pește.

Datinile populare de la țară arată că fetele care vor să-și afle bărbatul alături de care vor forma o familie merg la fântână. Acestea aprind câte o lumânare albă, după cântarea cocoșului. Pe luciul apei, fata care împlinește ritualul, așezată pe marginea fântânii, privind în ea, își va vedea alesul. În ziua praznicului, la biserică se fac pomeniri pentru cei care s-au stins din viață în condiții suspecte, înecați și fără lumânare. În memoria lor, se împart pachete care conțin: pește, fructe și lumânări sau o candelă.

Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ce se întâmplă în ziua sărbătorii și care sunt datinile?
Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ce se întâmplă în ziua sărbătorii și care sunt datinile?

Cum se roagă creștinii?

„O, Preacurată Maică a Domnului, a puterilor de sus, împărăteasa cerului și a pământului, atotputernică apărătoare și tărie a noastră, primește această cântare de laudă și de mulțumire de la noi, nevrednicii robii tăi. Înalță rugăciunile noastre la tronul lui Dumnezeu și Fiul tău, ca să fie milostiv nedreptăților noastre. Să adauge harul Său tuturor celor ce cinstesc preacinstit numele tău și cu credință și cu dragoste se închină făcătoarei de minuni icoanei tale. Că nu suntem vrednici să fim miluiți de Dânsul și pentru aceasta năzuim la tine, că ești acoperitoarea noastră și grabnică ajutătoare”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI