Insula din Grecia unde poți petrece 7 zile cu doar 290 de euro. Șezlongurile sunt gratuite, iar plajele sunt de vis

de: Beatrice Dumitru
07 07. 2024

Grecia este una dintre destinațiile preferate de mulți români pentru vacanță și aleg locurile deja cunoscute. Dar există o insulă în această țară pe care trebuie să o vizitezi dacă îți dorești o vacanță cu buget mic. Un sejur de 7 zile costă doar 290 de euro. Află despre ce loc este vorba.

Insula din Grecia cu cele mai mici prețuri

Printre multitudinea de locuri din Grecia unde îți poți petrece vacanța se află și o insulă mai puțin știută de turiștii români, iar prețurile sunt mult mai mici decât cele din Thassos sau Halkidiki. Aceasta insulă este destinatia perfectă pentru cei care își doresc o vacanță liniștită, cu familia. Șezlongurile sunt gratuite dacă faci consumatie, iar la plaje se ajunge foarte usor.

Este vorba despre insula Lesbos, un loc mai puțin aglomerat, unde te poți bucura de peisaje de vis și plaje cu nisip fin. De asemenea. este o destinație extrem de accesibilă. Un sejur de 7 zile costă doar 290 de euro, echivalentul a aproximativ 1.500 de lei, iar suma include transferurile, cazarea și zborul din București.

Drumul cu avionul dureaza doar o ora si jumatate și sunt avioane charter săptămânale, în fiecare zi de vineri. Și mâncarea este extrem de ieftină și cu doar 8 euro poți savura multe preparate tradiționale.

Destinație ieftină de vacanță în 2024

Europa nu duce lipsă de destinații ieftine de vacanță în 2024. Poți alege una dintre țările europene, unde te vei putea bucura de tradițiile locale și de comorile pe care le ascunde. Este una dintre cele mai accesibile destinații de pe continent și oferă o mare varietate de atracții turistice. Locurile de cazare sunt accesibile și mâncarea nu costă mai mult de 20 de euro.

Acestă țară este Muntenegru, situată pe Peninsula Balcanică și cu o coastă extinsă de aproape 300 de kilometri de-a lungul Mării Adriatice. Oferă orașe medievale fermecătoare cu ziduri, plaje cu ape cristaline, parcuri naturale impresionante, situri arheologice și unul dintre cele mai frumoase golfuri din lume.

Locuri de vizitat în Muntenegru

Parcul Național Durmitor este ideal pentru drumeții. Situat în lanțurile muntoase ale Alpilor Dinarici, acest parc oferă posibilitatea de a te bucura de o zi întreagă explorând frumosul Crno Jezero (Lacul Negru) în aproximativ două ore de plimbare în jurul lui.

Lacul Skadar, împărțit de Muntenegru și Albania, este cel mai mare lac din sudul Europei. Virpazar, o localitate pe malul lacului, oferă un centru de vizitatori. Unul dintre cele mai fotografiabile locuri din parc este secțiunea șerpuitoare a râului Crnojevića, în special punctul de belvedere Pavlova Strana, care oferă priveliști uimitoare.

De asemenea, mai poți vizita Canionul Tara, Cascada Cijevna, mănăstirea Ostrog sau Budva, cea mai cunoscută destinație de vacanță din Muntenegru.

Cazarea în Muntenegru variază ca preț, în jur de 60 de euro. Hotelurile de bună calitate pot ajunge până la 170 de euro pe noapte, într-o unitate de cinci stele.

În ceea ce privește mâncarea, meniurile din Muntenegru sunt cu adevărat accesibile. De exemplu, două persoane într-un restaurant cu două feluri de mâncare și desert ar plăti în jur de 40 de euro, adică 20 de euro de persoană.